uBaHoBB написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светва лампата на инжекциона и колата губи мощност
Collapse
X
-
FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
-
marmil написа:uBaHoBB написа:Е, колата работи супер 10-тина дни. Даже ми се наложи да пътувам извън града с нея в тия поройни дъждове ония дни. Карах с голям страх, но колата си работеше перфектно. Нямаше никакви проблеми. Изминах над 200 км и вчера както си карах, пак изгасна. Но като дам на контакт и лампата на инжекциона светва. Гася, пак давам на контакт и пак светва. Чаках 5 мин и пак същото. Но като запалих, лампата на инжекциона изгасна и колата отново заработи добре.Отделно че в момента, в който сипя антифриз до ниво над средата между мин и макс на казанчето и като загрее колата до малко над нормалната си температура на работа или до включване на перка, започва да изхвърля антифриз от капачката, но след като изгася колата. Просто започва да си капе и като отворя капака, виждам, че около капачката е мокро. Това дали е свързано с гаснеенето на колата ? И това с антифриза дали е от капачката или има проблем с охладителната система - запушен маркуч или да смуче въздух от някъде ?
Коментар
-
Така, колеги, говорих с моя майстор и той провери за капачката - 1 бар е. Обаче ми каза, че тая която може да ми намери и изобщо тия които се предлагат на пазара, са на някакви безизвестни фирми и той лично не би си сложил такава на колата. Съветва ме да търся оригинална от ФИАТ. Въпросът ми е някой знае ли къде мога да проверя за цена на тая капачка и евентуално да я поръчам и да ми я пратят по Еконт примерно. Отделно тоя проблем с гаснеенето на колата се засилва. Вчера ми гасня и ми тресе 3-4 пъти в рамките на 10 км градско. Даже ми изгасна на средата на 1 кръстовище. Добре че уцелих момента, да няма коли. Водя я на всички "майстори" в града и никой не се наема да я прави, защото не може да каже какво е. Всеки ме праща на диагностика. Ходих 2 пъти при 2-ма различни души и там не излизат грешки. Двигател и всички датчици работят като по часовник. Хората от диагностиката ми казват, че за да се разбере какво е, трябва да я закарам в момента, в който направи проблема. А аз докато я закарам до там и тя се оправя или пък ми прави проблема в 11 вечерта. Смятам, че не е много удачно да ги търся тогава. Иначе забелязвам, че когато е студена няма проблеми.
Коментар
-
Аз получих отговор на въпроса си - защо ми гасне колата. Днес пак започна да работи сякаш на 3 цилиндъра и да свети лампата на инжекциона. Този път майстора, който прави диагностика беше свободен и му я закарах в това състояние. Като я закачихме показа "запалителна бобина 1" т.е. бобината ми е заминала.. Остава да ме мъчи въпроса дали не може да е от кабелите ? И ако е от бобината, чувам че тия, които се продават по магазините са пълни боклуци и май е по-добре да търся някоя от блъсната кола, която се продава на части, защото е блъсната.
Коментар
-
Като гледам, сам си пиша в темата, но нека да напиша за развитието на проблема, че може на някой да му е полезна темата.Намерих 1 бобина от 1 приятел. Смених моята и от миналия понеделник до тоя вторник (9 дни) карах с другата бобина. Навъртях 400+ км градско и извън градско без никакви проблеми. Вторник вечерта си сложих моята бобина и до днес съм навъртял 40 км само градско. След като сложих моята бобина, колата на 2-3 пъти започна да не държи обороти и почти да изгасне и се оправя. Но днес започна същата история. Както си карам, изгасва, после паля и светва лампата на инжекциона, оборотите играят и колата се тресе. Не ми изглежда много реално проблема да е от бобината, но май така излиза.
Коментар
-
krasimir_77 написа:98% бобина имах същия проблем,имам предвит само за работата на 3 цилиндъра при светене на инжекцията,ту се оправя ту пак така.Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
-
krasimir_77 написа:krasimir_77 написа:98% бобина имах същия проблем,имам предвит само за работата на 3 цилиндъра при светене на инжекцията,ту се оправя ту пак така.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар