Здравейте, колеги! Колата е Браво 1.6 97-ма на бензин. Никога не е имала газ.Днес се появи изведнъж този проблем. Бях на фитнес. Като приключих, запалих колата да си ходя. Всичко беше съвсем нормално. Дадох на контакт и лампата на инжекциона светна за няколко секунди и изгасна, както винаги. След това запалих и тръгнах по едно леко баирче. Изминах около 300 метра и на края на баира ми светна лампата за инжекциона, колата започна да се тресе и сякаш заработи на 3 цилиндъра. Оборотите паднаха и изгасна. Давам на контакт - лампата светва и изгасва след няколко секунди. Паля и пак светва и пак започва да тресе и не мога да потегля. Като подам гас се оправя и като паднат оборотите под 2000 пак същото. А лампата си свети пак постоянно. Едвам успях да потегля и така карах около 600 метра. След това лампата изгасна и всичко си беше нормално. Спрях пред къщи. След няколко минути запалих и прибрах колата в гаража - всичко нормално. Сега реших да я запаля и пак същото. Паля и работи добре около минута. След това лампата светва и започва да тресе и да работи сякаш на 3 цилиндъра а оборотите играят между 1000 и 500. И замириса страшно много на бензин. Изгасих я. Запалих и пак работеше добре за по-малко от минута и пак същото.Бобина ли е ? Дюза ли е ? Какво е според вас? Сменях горивния филтър преди около месец, но от тогава съм навъртял поне 300 км и не е имало проблем. От седмица има и друг проблем. Като спра пред вкъщи (има наклон улицата) и се включи перката, започва да тече антифриз през капачката. Имам парно, а и температурите на колата са както обичайното. Термостатът е сменян преди 2 години с оригинален италиански.Дали може двата проблема да имат нещо общо ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светва лампата на инжекциона и колата губи мощност
Collapse
X
-
Е, днес карах колата на диагностика. Няма никакви грешки и проблеми. Всички стойности са в нормите.Но казанчето ми с антифриз е почерняло и днес имаше мазни петна вътре т.е. имам масло в антифриза. Допускам, че проблемът с инжекциона се е получил от някаква моментна грешка породена от смесването на антифриза с масло.
Коментар
-
Е, сега пак ми прави същия проблем с тресенето. Колата отново я бях спрял на баир, както предният път и температурата й отново е между минимума и нормалната работна температура.Имам 1 теория за този проблем, но не знам колко е вярна, защото не разбирам... Предполагам, че при тази температура и по-висока антифриза е под достатъчно налягане и влиза в 1 от цилиндрите, там където е издухана гарнитурата и от там ми светва лампата на инжекциона и колата не работи както трябва. Изводът е, че докато отстраня проблема, не трябва да спирам с предницата нагоре в баир.Това е моята теория, която може би да е грешна, но все пак...И след 2 часа, след като изстина хубаво колата, отново работи перфектно. Това май само потвърждава теорията ми.
Коментар
-
Ето и линк с клипче от работата на колата в това състояние, ако някой иска може да си го свали и да погледне http://dox.bg/files/dw?a=7111bea4d8
Коментар
-
Всъщност, като ми набиха филма, че може да имам масло в антифриза, прибързах с изводите. Вчера с 1 спринцовка източих в малко шише от антифриза си и беше тъмен, мътен. Но като го оставих през нощта, това нещо се беше утаило на дъното и седеше като кал, а антифризът си беше бистър. Доколкото знам, маслото е по-леко от антифриза и би трябвало да остане на повърхността, а не на дъното.Иначе и казанчето на баща ми има такива черни неща като кал. Явно е нещо от антифриза. Ние ползваме 1 и същ антифриз и никога не сме го източвали и сменяли.Но ако това е кал, а не масло, тогава на какво се дължи проблема със светването на лампата на инжекциона и тресенето и то като съм в баир ? И дали е възможно да има проблем с бензиновата помпа ?
Коментар
-
Гледам, че си пишеш самичък, та рекох да се включа :D 1. Ако имаш издухана гарнитура и през нея в цилиндъра влиза охладителна течност, нивото на маслото в картера ще ти се вдигне осезаемо (което лесно се вижда на щеката), а от друга страна ще започне да се губи антифриз, което пък се вижда лесно в казанчето.2. Ако имаш проблем с бензиновата помпа, той ще се проявява не само когато си в баир, ами и когато си на равно. Освен това помпата почне ли да отказва, стига да не е нещо по захранването и, нещата се развиват прогресивно докато не спре съвсем да работи. Имам предвид, че не се влияе от загряване на двигателя, от гасене и отново палене и т.н.3. Не е лошо да установиш има ли цилиндър, който периодично спира да работи. Най-елементарният проблем може да е в свещта му. От друга страна пък щом светва лампата за ижекциона, причината не е изключено и да е в него. Доколкото успях да разбера, този модел ще се окажат май с най-проблемните двигатели. На дъщеря ми пък има склонността да гасне в движение, когато го изключиш от скорост. В началото се стресираше, ама започна да му свиква :DFiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
ivchotr написа:Гледам, че си пишеш самичък, та рекох да се включа :D 1. Ако имаш издухана гарнитура и през нея в цилиндъра влиза охладителна течност, нивото на маслото в картера ще ти се вдигне осезаемо (което лесно се вижда на щеката), а от друга страна ще започне да се губи антифриз, което пък се вижда лесно в казанчето.2. Ако имаш проблем с бензиновата помпа, той ще се проявява не само когато си в баир, ами и когато си на равно. Освен това помпата почне ли да отказва, стига да не е нещо по захранването и, нещата се развиват прогресивно докато не спре съвсем да работи. Имам предвид, че не се влияе от загряване на двигателя, от гасене и отново палене и т.н.3. Не е лошо да установиш има ли цилиндър, който периодично спира да работи. Най-елементарният проблем може да е в свещта му. От друга страна пък щом светва лампата за ижекциона, причината не е изключено и да е в него. Доколкото успях да разбера, този модел ще се окажат май с най-проблемните двигатели. На дъщеря ми пък има склонността да гасне в движение, когато го изключиш от скорост. В началото се стресираше, ама започна да му свиква :D
Коментар
-
GaTio2 написа:От това едва ли ще има разлика, но що не направиш една промивка на охладителната система? Поне да знаеш дали има масло в антифриза. И виж си свещите, ако не си, поне да си спокоен и от тях, да не излезе най-тъпия проблем :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар