Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгаря бОбината на 2 и 3 цилиндър.Браво 1.6-1997г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгаря бОбината на 2 и 3 цилиндър.Браво 1.6-1997г.

Здравейте колеги колата е Браво 1.6 и започна да ми гори бОбината на 2и3цилиндър.Досега смених 3 бОбини и купувам четвърта,сложих нови кабели,колата работи само на газ. Горенето започна от пукане(кихане) и като изгори 2и3 пукането изчезва,карам само на 1и4 но не е работа.Моля дайте мнения че вече не знам накъде.

А свещите в какво състояние са и какви са?
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Колега една от свещите беше прекъснала и не работеше като я свалих,но не забелязах от кой цилиндър е.И аз мислех да не избила някоя и да дава на корпус но вече не ми се експериментира и с четвъртата бубина.

Коментар

Щом ти гори бобината за 2 и 3 цилиндър,значи проблема е някоя от тези свещи или кабел.Може да направиш следното:слагаш свещите от 2 и 3 на 1 и 4 цилиндър и караш със старата бобина,а в багажника мяташ 4 нови свещи NGK BKR5EZ и новата бобина и караш.Ако изгори и на 1 и 4,значи проблема са свещи.Тогава спокойно сменяй свещи и бобина.
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Ще опитам колега.

Коментар

Бобините нови ли ги взимаш, или втора ръка?АЗ така се набутах с две втора ръка, изкараха по една година и си взех нова - да чукна на дърво от тогава нямам проблеми с нея

Коментар

другият варянт за да гопи, ако всичко по запалителната система е изрядно, е ако я караш в много ниски обороти, ако редовно я държиш под 1600-700 оборота, често го прай тоя проблем.

Коментар

Колеги смених свещи,кабели и 4бр.бубини и продължава да ги гори.Щом върна газта от високи обороти гръмне в кихалката и изгори бубината.Започвам да се отчаивам.Ходих и на диагностика нищо не откриха говорят ми за студена спойка в компютъра.Мерих и компресия на 4-те цилиндъра има 12.

Коментар

Колеги реших проблема след 6бр.бубини,2 чифта свещи-нови,нови кабели,1бр.компютър и не знам още какво,позналия отговора печели колата.

Коментар

кофти маса
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

За масата си познал но не е кофти а добра маса.

Коментар

BiZoNa написа:
                        За масата си познал но не е кофти а добра маса.
                        Е печеля ли колата ?
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега какво имаш предвид кофти маса.

Коментар

Working...
                          X