Здравейте. От една седмица карам Мареа 1.8 99г. и преди няколко дни забелязах че въпросния въздуховод от дебитомера към двигателя е скъсан на 2 места. Прочетох доста теми и останах с впечатлението че при това положение колата трябва да дава някакви проблеми. Колата си върви добре нямам никакви проблеми, нито се дави нито си мени обороти абсолютно нищо. Лошото е че незнам колко трябва да е бърза, какъв е нормалния ряз на този двигател. Звъннах в няколко магазина ,вкючително и в аутоиталия, и отговора беше че е спрян от производство а в моргите ги режат за по удобно.Вчера го залепих с бишоп лента и нямаше никаква разлика в поведението на колата. Това нормално ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан въздуховод?
Collapse
X
-
на мен ми светеше чек-а от този скъсан въздуховод и колата имах чувството ,че е тромава бавно се развърта .. след като го оправих въпросния въздуховод и отрязах катализатора , не стига че ми дадоха 100 лева ами и колата буквално се ОТПУШИ ! След това все едно карах друга кола..Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
-
http://tuning-parts.bg/reducirashti-45-grad/382/Е това ти трябва и си решаваш проблема. Оригинален нов нямаш шанс да намериш, а ако намериш такъв ще е на цена 60-70лв. Аз с този маркуч онзи ден си реших същият проблем само, че на купето.
Коментар
-
durex_a написа:http://tuning-parts.bg/reducirashti-45-grad/382/Е това ти трябва и си решаваш проблема. Оригинален нов нямаш шанс да намериш, а ако намериш такъв ще е на цена 60-70лв. Аз с този маркуч онзи ден си реших същият проблем само, че на купето.Fiat Brava 1.9TD 100
Fiat Marea 1.8 HLX
Коментар
-
alvanovo написа:моят също беше скъсанникаква разлика нямаше при движение на колатапроблема реших така - купих силиконов универсален маншон за карета, изрязах от големите диаметри колкото ми трябва и го нахлузих тогоре върху стария, и стегнах със скобии това бешеFiat Brava 1.9TD 100
Fiat Marea 1.8 HLX
Коментар
-
това мъркуче като го махнеш и колата освен да ти се по добри друго не виждам кво да стане, маркучето е за маслените пари ако го издърпваш и погледнеш вътре най вероятно ще е пълно с ГОВНА. Слагаш силиконовият маркуч от линка вземаш 50см обикновен воден маркуч набуваш го на мястото където е бил този малкият и го пускаш на долу. И си решаваш проблемите.
Коментар
-
shkribailo написа:alvanovo написа:моят също беше скъсанникаква разлика нямаше при движение на колатапроблема реших така - купих силиконов универсален маншон за карета, изрязах от големите диаметри колкото ми трябва и го нахлузих тогоре върху стария, и стегнах със скобии това бешеФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар