Имам проблем с Fiat Punto 1,2/75 - 95г. двигател 176А8. има и газова уредба. При палене на студен двигател(сутрин) колата прекъсва сякаш работи на 2-3 цилиндъра и след 20-30сек. спира прекъсването когато е студено времето, а когато е топло времето за по кратко време изчиства. Като подам газ и тя заглъхва и гасне в повечето случаи, но по някога не гасне. След като е топъл двигателя няма никакъв проблем, пали си без никакво прекъсване и всичко си е ОК. Смених комплект свещите преди 6 месеца, поради прекъсване на една от тях. Днес като свалих пак свещите на студен двигател без да е пален, тази на 1-ви и на 4-ти цилиндър бяха мокри нещо като капки по електрода и мокро по гривната-тялото отвън където е резбата, не е бензин не миришешена бензин, а и нямаше сладникъв вкус на антифриз, но пък ми губи охлаждаща течност някъде около 0,500литра на месец и си доливам вода, а иначе в системата има антифриз и преди зимата го мерих, и беше до -30С. Също тези две свещи на 1-ви и 4-ти цилиндър имат жълто-кафеникаво, като ръждясал метал оцветяване на порцелана при електрода на свеща, а останалите две сякаш не са работили като нови са. Също много ми се завиши разхода на гориво. Какъв може да ми е проблема, гарнитура, или някаква остатъчна влага която да става като капки по свеща?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем - мокри свещи Fiat Punto 1,2/75 - 95г.
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:смени местата на бубините и пробвай пак тези с червения нагар са добри
Коментар
-
Re: добре дошъл в отбора
kluchar написа:Добре дошъл в отбора за смяна ангарнитури Пробвай да изсушиш свещите и да видиш после как е смени и месата на бубините за сега си реших проблема взех джипката и съм пред дилема да правя Пунтото или да го сменям С МК2
Коментар
-
Re: добре дошъл в отбора
bic написа:Забелязах друго, че като развия капачката на разширителния съд т.е. да няма налягане в системата като изстива двигателя, след това не ми прави проблеми. Възможно ли е да е самата капачка на радиатора да държи по голямо налягане или просто от гарнитурата идва всичко.
Коментар
-
sachma написа:Сутрин като палиш излиза ли бял дим от ауспуха?Като я форсираш на място в разширителния съд има ли балончета?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар