здравейте моят проблем е следния;колата ми е фиат пунто 1.1-1996 г бензиндо 80 километра си върви колицата много добре но ако натисна педала малко повече да кажем 100 или 120км започва да ускорява от само себе си ,единствения начин да спра е освобождаване от скорост спирачка и съответно гасене на двигателя.след като започне да ускорява и исключа от скорост колата започва да бучи все едно съм натиснал педала до ламарината имам чувството ,че буталата ,ще ми хвръкнат.моля помогнете от какво може да е колата ми трябва пътувам и съм на смени за работа а така ма е страх да карам.искам да добавя,че колата има и газ но и на газ и бензин все го прави така.значи до 60км няма проблем над 100 или рязко натискане на педала и става като автоматик доста кофтиРедактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 ускорява от само себе си
Collapse
X
-
виж дали не задържа жилото ти за газта /да няма откършени телчета които след влизането в бронята да се заклинват ,после дросела да не е замърсен и тои може да не се движи леко, а да се забавя/пък може и да е нещо друго.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
-
така ,ще направа и после ще пиша какво съм сътворил предполагам за тази процедура става въпрос http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=86254
Коментар
-
да оказа се прав ivel,благодаря на всички ,който ми помогнахте да реша проблемите си.заради тази малка капачка на края на жилото са ставали тези проблеми.просто са беше пукнала резбата и тя съответно развила.отрязах я с ножа тъй като нямах лепило не знам дали окозва някакво влияние ако я няма ,по на татак ако не пречи липсата и ,ще взема една от някоя морга
Коментар
-
Има една гумичка на жилото като шапка е стой да не влизат боклуци в кожуха на жилото. Обаче като е напукана се вади и влиза в канала на дросела и засяда и пунтото набира само обороти . Прави ми го редовно скача с 6-7000 накрая ше я скъсам>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар