zelenilkata написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на мотор на стило
Collapse
X
-
Seven7 написа:http://www.youtube.com/watch?v=icXEuiz3OBQ infineon ли къв си ,по - добре като не знаеш в какво състояние е бил мотора не пиши! ! И за такива като теб да поясня на клипа е на ГАЗ !http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Брей тоя клип трябва да го пратиш в завода на фиат , да променят максималната скорост която са написали че вдига. Че те са тъпи разбираш ли, и не знаят колко може да вдигне 1.6За доказателство бих приел само снимка на колата от камера на КАТ.Както казах имам едно клипче на което жигула върви с 160F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Той ще трябва и доста оборотите да вдигне за да отиде на тия километри, но това означава да влезе в червеното след прекъсваща, а там вече не е ясно дали няма да му се разхвърчи мотора.Не ми се спори и на мен, но тоя мотор с тия 103 к.с. да вдигне 230км/ч ми се струва научна фантастика.Производителя му дава 185км/ч, той ги прескача с близо 50км отгоре - или километража лъже или гумите не са му с оригинален размер, но каквито и гуми да сложи не вярвам да изкара с 50км/ч отгоре, все едно да вярвам, че пунтото, което е с 30к.с. отгоре ще вдигне 260км/ч - а дано ама надалиpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Той ще трябва и доста оборотите да вдигне за да отиде на тия километри, но това означава да влезе в червеното след прекъсваща, а там вече не е ясно дали няма да му се разхвърчи мотора.Не ми се спори и на мен, но тоя мотор с тия 103 к.с. да вдигне 230км/ч ми се струва научна фантастика.Производителя му дава 185км/ч, той ги прескача с близо 50км отгоре - или километража лъже или гумите не са му с оригинален размер, но каквито и гуми да сложи не вярвам да изкара с 50км/ч отгоре, все едно да вярвам, че пунтото, което е с 30к.с. отгоре ще вдигне 260км/ч - а дано ама надалиemzo написа:След малко сметки и проверка на предавателните числа - стило 1.6 може да се похвали с 214км/ч при 6000рпм.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Мани го жтд-то в момента имаме конкретен случай с бензинов двигател 1.6 103 к.с., като колегата казва, че на бензин вдига 230км/ч, а на газ 210км/ч, тоест за да премине ограничителя където от завода са му направили да спира подаването на гориво, би следвало колегата да е с чип и да му е изместен ограничителя по нататък в оборотите за да може да развие по висока скорост от заложената 185км/ч от завода, но да приемем, че не удря прекъсвач на 7000 оборота, а на 8000 оборота, е питам аз, тоя мотор на фиат 1,6 103к.с. на 5-та предавка при 8000 оборота колко ще вдигне реално .... мисле си, че ще е доста под 230км/ч, пак ще дам примера с пунтото, по мощен мотор 1,8 131к.с. да се съдере неможе да вдигне 230км/ч, а в момента коментираме, че по малкия мотор ги вдига .... научна фантастика, всички много сме чували какво може едно и шест аз по километраж може и 300км/ч да вдигна ама реално да се движа с макс 200км/чpunto HGT
Коментар
-
Е защо да не ?Ето ти пример, изцежда максимума до 190 на бензин, ЕКУ-то реже горивото, но нашия човек е с проста газова, там газта се бълва постоянно.Ето ти някой друг километър отгоре.Ако има лимитър на 5та да кажем на 6000рпм - 214км и таблото лъже с редовните там 10-15км/ч - ето ти го резултатът.Мойту 1.8 на тежкото купе на либрата прави 225 по табло, 220 реални, имам само 5км разминаване с гпс, а съм с правилния размер гуми.п.с. а колко време ги прави е друга тема за разговор, вентилатор и трябва , вентилатор....F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Има разлика между километража и реалната скорост. Също съм правил 200 км/ч по табло с Брава-та от подписа 1.6 16V, а на gps-а показва 185 км/ч и не стигна прекъсвач, а съм с късите скорости и точният размер гуми. На колегата тези 210 км/ч реално сигурно са под 200. Най-добре клипът да е с gps.
Коментар
-
Е не тука стана като в скутер форума :DСамо за сравнение да ви кажа - чисто нова кола на 10 000 км, демек тъкмо разработена, шкода 2.0 ТДИ 140 коня, ЕДВАМ вдигна заветните 201 км/час по GPS/ толкова и дават по книжка/, по километраж беше на 205.Още се чудя как кола на незнам си колко стотин хиляди ще вдигне 50 км над скороста по книжка.И да е с обикновена газова идва един момент когато сместа става много богата и отвъртането повече на кранчето влошава вървенето.Докато няма клипче с GPS само си чешем езиците.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
emzo написа:Въздух и гориво.Като има тия двете и липсата на електроника, къде е проблема ?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Скоростта не беше ли в пряка зависимост от оборотите и предавателното число? Нещо такова си спомням, и все си мисля че не греша, а? Т.е. скоростите, които може да достигне една кола на определена предавка са константа, определена още в завода. Дали може да ги направи поради въздушното съпротивление (примерно) което колата получава като се движи със 190 км/ч е съвсем друго нещо. там вече кранчетата оказват влияние, но те по никакъв начин не участват в максималните скорости, на които е способна механиката."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар