Здравейте, не знам дали темата е за тук. Мисля да сменям мотор на фиат стило. От 1.9 мисля да го правя на 1.6, че не съм доволен от вървежа на мотора и я няма тази агресия както при бензиновите. Та въпроса ми е дали ще има някакви "бъгове" след смяната или дали въобще ще стане ? Имам 1.6 мотор с електрониката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на мотор на стило
Collapse
X
-
Това ще е приключението на живота ти Не знам с какви части разполагаш, ама ще ти трябва да смениш почти всичко по твоята кола за да тръгне на бензин...Просто я продай, продай мотора и си вземи нова, не си разбивай нервната система"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
M5kov написа:Това ще е приключението на живота ти Не знам с какви части разполагаш, ама ще ти трябва да смениш почти всичко по твоята кола за да тръгне на бензин...Просто я продай, продай мотора и си вземи нова, не си разбивай нервната системаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Смяна на мотор на стило
Seven7 написа:Здравейте, не знам дали темата е за тук. Мисля да сменям мотор на фиат стило. От 1.9 мисля да го правя на 1.6, че не съм доволен от вървежа на мотора и я няма тази агресия както при бензиновите. Та въпроса ми е дали ще има някакви "бъгове" след смяната или дали въобще ще стане ? Имам 1.6 мотор с електрониката.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Покрай едни приятели преди време наблюдавах конверсия от бензин към дизел само, че на друга кола. Ето на бързо какво се случи - мотора е най-малкия проблем, вадиш единия - слагаш другия. Скоростите по всяка вероятност няма да паснат или ако паснат няма да върви като хората защото предавателните отношения на скоростна кутия за дизелка са по-различни от тези на бензинка.. поне при тяхната кола беше така. След смяна на скоростите се наложи да сменят и полуоските, защото бяха с различна дължина и шлици. Охлаждането също го смениха, най-малкото не пасваха маркучите нито като свивки нито като диаметър. Резервоара също ще трябва да смениш, за бензин и нафта са различни, а и на твоя лиспва кошницата с помпата, която ще ти трябва за бензинката. Още един момент е, че по всяка вероятност нищо по таблото няма да ти тръгне с изключение на километража може би. За другите уреди ще ти трябва такова табло, което е за бензинка, в нашия случай работеше само километража, останалото беше на 0-та. Имаше още някаква разлика във вакуумите - при бензините е с вакуум от всмукателния колектор, при дизела - с помпа, тези неща как се напасват не видях. Ще ти трябва и промяна в генерацията, защото отново ауспусите за дизел и бензин не са еднакви - ще ти трябва и тръба с отвор за ламбда сонда.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Re: Смяна на мотор на стило
emzo написа:Да се смея ли да се плача ли се чудя.Ела да му побая и пак ми говори за агресия и 1.6Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Seven7 написа:Моя мотор от 1.6то си пълнише километража 230 на бенз 210 на газ ще кача снимка по късно пък вие си мислете квот си искате бензин и дизел неможе да се сравнят!http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=icXEuiz3OBQ infineon ли къв си ,по - добре като не знаеш в какво състояние е бил мотора не пиши! ! И за такива като теб да поясня на клипа е на ГАЗ !
Коментар
-
Като се вземе в предвид, че оборотите са малко под 6000, предавателните отношения на скоростната кутия в момента на развиване на тази скорост (т.е. на коя предавка е) и диференциала, при наличие на размера гуми би могло да се изчисли с известно приближение с каква скорост се движи колата. Но при малките мотори принципно се искат високи обороти за да се вдигне тая скорост и на мен ми се струва, че може би е дефектирал датчика или някой елемент на таблото.П.п. не отричам, че може да вдигне тази скорост, но все пак имам някакви резерви. Най-добре е да намериш някой приятел полицай с патрула да те гледа на радара, а ти да настъпиш и ще разбереш дали всичко е наред. Едно време аз карах друга кола, а мой приятел караше пежо, което показваше 80км/ч когато аз карах с 55. Помолих една приятелка с патрулка да застанат с радар и да ми кажат с колко карам и моя километраж се оказа точен.п.п. 2 ако намериш такъв приятел най-добре да постнеш и бележката от радара и така ще имаш неоспоримо доказателство. Особено за колата, която прави 230.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар