Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Барчета 1.8 силно тракане от двигателя ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Барчета 1.8 силно тракане от двигателя ???

Здравейте. Понеже това е първото ми влизане тук, първо искам да поздравя всички в този форум. Радвам се, че мога да се присъединя към вас.Проблема ми е следния. Преди 3 години купих на съпругата ми Фиат Барчета 1.8 бензин [ това май е единствения двигател де]. Досега не е имала никакви проблеми с колата, а и тя я кара много малко и само градско. От скоро обаче има много силно тракане в двигателя, само когато ускорява и само при натоварване. На празен ход няма шумове. Тракането е около 2000-3000 оборота и е брутално силно, и се усилва все повече всеки ден. Не са повдигачи със сигурност. Повдигачите си притракват сутрин за малко и спират, четох за вариатора, но ми се струва че и той не може да е. Тракането е сякаш хлабава верига на колело се удря в предпазителя на веригата. поне аз така го оприличавам. Не е равномерно и както повдигачите подредено тракане, ами безразборно. Лошото е че на място не мога да го чуя, а последните 3-4 дни се засили страшно мното и вече ме е страх да се кара колата.имате ли някакви предположения от какво може да трака така грозно, на някой случвало ли се е и има ли някаде по този двигател верига ?Благодаря ви предварително запомоща

Бутални болтове, лагери на вала, абе атваряте двигателя и гледате къде всъщност се крие зайчето
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

е точно от това ме беше страх. хич не ми се отваря двигател.

Коментар

Ако ти се кара колата ще се наложи да преодолееш страховете си, иначе рискуваш първо да направиш по голяма беля и второ да закъса някъде жена ти.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ако искаш да си напълно сигурен че не е вариатора извади релето което го включва.Намира се при двигателя-с метална капачка е,или клемата на вариатора.

Коментар

Според мен не е от вариатора, той се чува на празен ход най-много, а когато мотора е под товар обикновенно не се чува, а при него е точно обратното.Това незнам дали ще се хване на диагностика, но поне може да пробва, пък ако излезе и някаква грешка може да е пак някаква насока, ако не в бокса и разглобяване, така само с гледане и чудене няма да се оправят нещата.
            punto HGT

Коментар

Отвий капачката за наливане на маслото и виж дали вообще качва масло.
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

А маслото дали е смянано скоро.На темпрата ми се получаваше така като наближа 10000км и маслото се разреди. Като сложа новото сумати време двигателя работеше мазно мазно.
                Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                ----------------------------
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Когато ми превъртя ремъка с два зъба клапаните започваха да чукат в буталата точно когато се пусне маслото към вариатора .2 месеца карах без реле докато презацепих валовете.Шума беше ужасяващ но явно съм късметлия защото клапаните бяха почистили само нагара от буталата.

Коментар

Working...
                  X