Здравейте. Понеже това е първото ми влизане тук, първо искам да поздравя всички в този форум. Радвам се, че мога да се присъединя към вас.Проблема ми е следния. Преди 3 години купих на съпругата ми Фиат Барчета 1.8 бензин [ това май е единствения двигател де]. Досега не е имала никакви проблеми с колата, а и тя я кара много малко и само градско. От скоро обаче има много силно тракане в двигателя, само когато ускорява и само при натоварване. На празен ход няма шумове. Тракането е около 2000-3000 оборота и е брутално силно, и се усилва все повече всеки ден. Не са повдигачи със сигурност. Повдигачите си притракват сутрин за малко и спират, четох за вариатора, но ми се струва че и той не може да е. Тракането е сякаш хлабава верига на колело се удря в предпазителя на веригата. поне аз така го оприличавам. Не е равномерно и както повдигачите подредено тракане, ами безразборно. Лошото е че на място не мога да го чуя, а последните 3-4 дни се засили страшно мното и вече ме е страх да се кара колата.имате ли някакви предположения от какво може да трака така грозно, на някой случвало ли се е и има ли някаде по този двигател верига ?Благодаря ви предварително запомоща
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Барчета 1.8 силно тракане от двигателя ???
Collapse
X
-
Ако ти се кара колата ще се наложи да преодолееш страховете си, иначе рискуваш първо да направиш по голяма беля и второ да закъса някъде жена ти.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Според мен не е от вариатора, той се чува на празен ход най-много, а когато мотора е под товар обикновенно не се чува, а при него е точно обратното.Това незнам дали ще се хване на диагностика, но поне може да пробва, пък ако излезе и някаква грешка може да е пак някаква насока, ако не в бокса и разглобяване, така само с гледане и чудене няма да се оправят нещата.punto HGT
Коментар
-
А маслото дали е смянано скоро.На темпрата ми се получаваше така като наближа 10000км и маслото се разреди. Като сложа новото сумати време двигателя работеше мазно мазно.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар