Здравейте колеги. Имам нужда от малко помощ. Давайте жокери. Преди няколко дни се сдобих с Фиат Скудо 99 година, 1,6 бензин, моноинжекцион, 8 клапана. Диагнозата, поставена в сервиз е изгоряло ЕКУ. Ама като ги знам тия тук колко са "леви" имам съмнения да е вярно /колата и аз сме в Швейцария/. Собственика на автокъщата казва ,че си е работело нормално и когато един път са опитали да го запалят за проба от клиент, просто не запалила. Кълне се , че не са обърквали плюса и минуса, като са подали ток с бустера, което мога да му вярвам, така че това отпада. В неделя съм почивка и мисля да отделя няколко часа на колата. До момента какво установих. Мотора е на Фиат, но инсталацията е някаква чекия между Пежо и Ситроен, което е малко неприятно, профила на контакният ключ е на Ситроен. При подаване на контакт, светодиода намиращ се на таблото отгоре ,изгасва което би трябвало да значи, че си разпознава ключа. Бензиновата помпа се влкючва при подаване на контакт. При въртене не можах да я чуя ,но ще откача маркуча за бензина и ще видя действа ли после. Бобината е една с четири изхода за свещите а в нея влизат три сини кабела май с еднакво сечение. Има ли някой идея какви тоци трябва да идват. Датчика на коляновия вал се намира на ремъчната шайба. Не съм го проверявал и ще съм благодарен ако някой каже какво съпротивление трябва да има. На свещите ток не идва. ЕКУ-то го отворих и прегледах, видими поражения няма, при ВАГ-овете съм имал случаи при хлабава маса към мотора да изпепели ЕКУ-то ,ама тогава се вижда от километър. Колата е стояла няколко години на плаца и при тази голяма влага тук може би има някъде слаба връзка. Ако някой знае слабите места на този модел ще съм му благодарен за съветите. ЕКУ-то е БОШ 0 261 204 703. Гони ме и една друга идея. Да и "бодна" едно делко и един карбуратор и да поработя един два часа с резачките ама ме спират две неща. Едното е, че едва ли тук ще намеря механично делко и карбуратор, а другото е, да не започвам побългаряването преди стъпване на родна земя . Иначе идеята е в България колата да се движи на газ. Благодаря за вниманието. Помагайте. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Скудо 1,6 бензин не пали
Collapse
Реклама
Collapse