Здравейте колеги,Някой има ли опит с универсалните ламбда сонди на БОШ. Преди около година и нещо (не повече от 7-8000км) ми подмениха сондата с такава и днес един майстор изяви съмение в коректната и работа. ЕКУ-то явно бърка доста богата смес. Чудя се сега да купувам ли нова сонда ?Поздрави,Христо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Универсална ламбда сонда - купе 1.8
Collapse
X
-
Какъв точно е въпроса ти? Опит с универсална сонда... то няма какво да правиш с нея, освен да срежеш 4 кабела и да ги свържеш след това. Дали работи адекватно се гледа на уред (примерно аналогов волтметър, или много бърз цифров такъв). Също може да се прочете и какво пише в компютъра. В краен случай си купи универсална NGK, каквато е била фабричната на твоята кола (примерно от бул. Стамболийски 155, на добра цена е и не е менте). По твоят двигател има един куп датчици, които може да са виновни за богата смес."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
Synthy написа:Какъв точно е въпроса ти? Опит с универсална сонда... то няма какво да правиш с нея, освен да срежеш 4 кабела и да ги свържеш след това. Дали работи адекватно се гледа на уред (примерно аналогов волтметър, или много бърз цифров такъв). Също може да се прочете и какво пише в компютъра. В краен случай си купи универсална NGK, каквато е била фабричната на твоята кола (примерно от бул. Стамболийски 155, на добра цена е и не е менте). По твоят двигател има един куп датчици, които може да са виновни за богата смес.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
За сега казвам, че БОШ-овата не ми излглежда много съвместима. И електричаря мисли така. Но все пак преди да си купя нова сонда ще търся някоя за проба дали ще се промени нещо, че нова стотарка не ми се дава просто така.Fiat Coupe 1.8
Коментар
-
emzo написа:Лога Ицо, кво стана с лога ?Fiat Coupe 1.8
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар