Здравейте!Имам един проблем на колата(така я купих), който мисля вече скоро да ремонтирам. Чудя се обаче към какво да се насоча. Имам и газова уредба, при чиято работа няма никакъв проблем. На бензин обаче има 2 неща:-на свободна оборотите играят- първо са нормални- 1000-1100, след това почват да играят- падат до 500-600, двигателят се тормози, все едно на 3 цилиндъра ли работи, де да знам, след това изведнъж вдига оборотите до 1500, след това пак се успокоява и така. На газ няма нищо такова.-случва се често като карам на бензин газта да не реагира веднага- натискам, колата се чуди, след това поема изведнъж рязко. Сменял съм бензинов филтър и нямаше никакво подобрение, слагал съм преди време и някаква добавка за чистене- също никаква разлика. Какво може да е според вас? Аз се съмнявам в бензиновата помпа, защото при студено време я чувам и как вие(при топло- не). Също така на свободен ход се усеща и миризма на бензин. Благодаря предварително за отговорите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с подаване на газ и празен ход
Collapse
X
-
Проблем с подаване на газ и празен ход
`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...Етикети: –
-
Колега и моята така правеше и я оправих като почистих това моторче за празен ход и си направих настройка на тпс сам, нямах за даване пари и затова го въртях докато оборотите се оправят и станат нормални и върви нормално, но иначе иди на диагностика, за 5 мин ще разберат какво ти прави проблеми, тук на един мой приятел един дизел му правеше въртели и се чудихме и маехме какво е, отиде на диагностиката и се показа какво е, смени го и сега си кара със здраве, и аз се каня да отида, но нямам много финанси в момента и така си я карам моята кола, но тя вече няма за къде да я пазя, защото е на 23 години и все пак върви доста добре за кола с настроен тпс от мен.
Коментар
-
здравейтемоят проблем е подобен за да не пускам подобна тема пиша тук. Карам браво 1.8 с обикновена газ. Оборотите на свободен ход са идеални, но когато подам газ /това го прави само на бензин/ двигателя все едно се дави иска да угасне и не се форсира. Сменил съм бензинова помпа, дебитомер, нови дюзи /след като ги сложих колата работеше като часовник за известно време/. Като я закача на диагностика нищо не откриват всичко си е ок. Някакви идеи?Bravo 1.8 GT
Коментар
-
почти си отговорил сaм нa въпросa кaто си сменил дюзите и колaтa е рaботилa добре. знaчи кaто кaрaш нa гaз и дюзите се зaпушвaт от гaзтa мисля че товa е вaшия проблем зaщото и при мене е тaкa. преди време чистих дюзите и колaтa вървя добре и после пaк зaпочнa дa прaви тези рaботи който описвaте и вие.Караи Фиат да тъй........ Фиат Брава1.6 16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар