Здравейте. Търся помощ относно проблем с колата ми - Пунто МК1 55 к.с. 1994 г. (моноинжекция). От няколко дена светна индикацията на инжекцията. Забелязах, че светва след около 10 мин. след като запаля и остава светнала докато загася. При палене веднага - светва веднага. При студена кола пак след около 10 мин. Предположих че има проблем с лабда сензора (катализатора е махнат от преди около година). Изключих лабда сензора от куплунзите, но за съжаление след около 10 мин след запалване, индикацията на инжекцията пак светна. Направен е визуален оглед на другите датчици и окабеляване към инжекцията. Не съм ходил на диагностика все още и затова искам да попитам дали някой има идея от какво може да бъде. Колата е за подмяна (най-вероятно за бракуване) и искам да я закрепя за някой и друг месец без сериозни инвестиции. Благодаря предварително за отделеното внимание.Да добавя само, че колата си пали и върви нормално и при светнала индикация........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто МК1 55 к.с. 1994 г - свети индикацията на инжекцията..
Collapse
X
-
Ако е наред с ламбда и без ламбда не свети. Пробвано при мен на 1.2 пълна инж.Предполагам че след около 10 мин загрява и някой от датчиците излиза от обхват например за темп на антифриза. Друг който може да прави чалъми е за темп на входящия въздух. Той не оказва особено влияние така че вероятно е той. Извади му буксата и му тури едно съпротивление 100 ком и виж дали ще изгасне инжекцията. Току виж па и тръгнала повече колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
-
Re: кола
kluchar написа:При мен ако не е наред ламбда светиПунто 1.1 1994 г.
Коментар
-
м да,това е датчика за вх. въздух.специално той малко рядко дефектира,но е възможно,по-скоро провери синия датчик за температурата на охлаждащата течност,намира се на см. колектор в заднара част,от към купето.то няма и друго какво да е ,имаме още стъпков мотор,дкв,тпс , от които надали ще прави така
Коментар
-
mmony написа:Проблема засега е решен. Диагностиката показа 2 проблема : Датчик на темп. за инжексиона и Ламбда сонда. Датчика е сменен, сондата ще почака )) Благодаря на всички за съветите и съдействието.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар