Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход при брава 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

въздушен филтър сменян ли е скоро ?
    Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

сменен е преди месец

Коментар

Освен свещите, сменял ли си кабелите ? И съответно ако не си - в тъмното има ли искри от тях ? Аз така като сложих метановата и не смених кабелите колата едвам пърпореше...

Коментар

няма искри,вчера смених термостата,ще карам и ще видя какъв разход ще ми даде и дали ще прави пак така като загрее

Коментар

bobi20 написа:
            няма искри,вчера смених термостата,ще карам и ще видя какъв разход ще ми даде и дали ще прави пак така като загрее
            пиши после да видим

Коментар

Pavkataa написа:
              bobi20 написа:
              пиши после да видим
              като загрее сега колата не ми прави номера,но още не мога да кажа какъв е разхода

Коментар

А съединителя как е , чувал съм че при износен съединител, може да се покачи разхода, и много трудно се разбира дали идва от него проблема, при леко износен например съединител издържащ на тестовете за приплъзване!!??

Коментар

И аз съм със същия проблем - 1.4 , 12 V- 96г. газ/бензин. И като я взех хич не беше малък разхода 15/100 газ и 14 бензин. Иначе - компресията-нормална.Газовата- екстра. Сменихме ламбда, махнахме катализатора. Файда-йок... А преди месец, за капак двигателят взе да работи кофти и вдигна разхода на ...20. Замерихме компресията - 1-вия цилиндър - 7 атмосфери,че и полека пада до 5, а останалите ок -12. И като се почна едно търсене и чудене...уж всичко наред- цилиндри, кобилички, паяци, бутала, дюзи, джиджавки, смазването екстра.Ама компресията в първи - дръжки.Хубаво, че майстора се сети да огледа и отдолу първата гърбица - надрана странично. Та май от там е проблемът. Ама и да го сменя вала, пак в най-добрия случай ще си смучка по 15 на сто и вече направо не знам кво да я правя тая кочинка

Коментар

за жалост след смяната и на термостата разхода ми пак си остана голям,16/100 газ и 18/100 бензин,вече не знам къде да търся повредата

Коментар

като е загряла какви обороти държи ..... и също играят ли ти оборотите като си на място ?
                      fiat bravo 1.4

Коментар

Както каза и Киро преди, колата смуче допълнително въздух, това е и причината за високия разход. Погледни тампона на моното, да ни би там да е проблема. Огледай всички маркучи за откачени и сцепени и зайчето ще излезе.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Както каза и Киро преди, колата смуче допълнително въздух, това е и причината за високия разход. Погледни тампона на моното, да ни би там да е проблема. Огледай всички маркучи за откачени и сцепени и зайчето ще излезе.
                          нямам тампон на моното,като сложих газовата ми махнаха тампона и сложиха плочката с гарнитура

Коментар

бихте ли ми казали ккво е това,което се намира от левия край на моното под маркучите за входа и изхода на бензин,представлява бяла плочка с реостат

Коментар

bobi20 написа:
                              бихте ли ми казали ккво е това,което се намира от левия край на моното под маркучите за входа и изхода на бензин,представлява бяла плочка с реостат
                              TPS /датчик за положението на дроселовата клапа/ не пипай там ако нямаш нужните познания.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

колеги може ли разхода да е голяма поради това че нямам емулатор колата е фиат браво 1.4 12в
                                fiat bravo 1.4

Коментар

Working...
                                X