Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход при брава 1.4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям разход при брава 1.4

здравейте колеги,разхода ми е 18/100,сменени са разпределителен вал-нов,кобилички,свещи,ламбда сонда,моното е наред,колата е на газ/бензин,разхода е голям и при двете горива,моля дайте предположения от къде може да се завиши толкова

Re: Голям разход при брава 1.4

Здравей колега дай повече информациа твоя случая е много интересен. като се има предвид какво си сменял а не ми се иска да гадая би било несериозно от моя страна но мое мнение иди на сервис по вьзможност поне на два пиши какво е станало. успех
    vasil241985

Коментар

колега бая нещо си сменил, и моята имаше подобен разход ,но беше мн мн отдавна и нямам спомен какво то1но сменях и пипах докато се оправи, едното беше сондата със сигурност, ама ти си я сменил, предполагам и си я зака1ал за грешки и щом е ок ... виж за газовата гарнитурката дали са ти я сложили там на моното, като ти сложиха газовото ли се пока1и разхода? Да не е нещо по връзките, има ли те1ове нещо, отзад при бенз помапата най-1есто виж марку1ите да не са нацепени, нормално ли работи ? Тоя разход само градско ли ? .... дори и да е само градско пак е мн , моята е пред умиране и над 12 не ми дава а я съсипвам от каране, дай пове1е инфо
      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Провери я за смучене на въздух от някъде.

Коментар

svetli4a написа:
          колега бая нещо си сменил, и моята имаше подобен разход ,но беше мн мн отдавна и нямам спомен какво то1но сменях и пипах докато се оправи, едното беше сондата със сигурност, ама ти си я сменил, предполагам и си я зака1ал за грешки и щом е ок ... виж за газовата гарнитурката дали са ти я сложили там на моното, като ти сложиха газовото ли се пока1и разхода? Да не е нещо по връзките, има ли те1ове нещо, отзад при бенз помапата най-1есто виж марку1ите да не са нацепени, нормално ли работи ? Тоя разход само градско ли ? .... дори и да е само градско пак е мн , моята е пред умиране и над 12 не ми дава а я съсипвам от каране, дай пове1е инфо
          колега,минал съм диагностика-няма грешки,имам гарнитура на газовата,няма течове

Коментар

kiriluz1 написа:
            Провери я за смучене на въздух от някъде.
            ако може да ми кажете кое трябва да проверя,че не съм наясно много

Коментар

колеги съмнявам се че термостата ми е повреден,може ли оттам да се завиши разхода

Коментар

bobi20 написа:
                колеги съмнявам се че термостата ми е повреден,може ли оттам да се завиши разхода
                Може
                "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

мерси колега,като пробвах преди малко термостата,маркуча който идва от него и отива към радиатора за нула време стана много топъл,а стрелката беше много малко отлепила,това признак ли е за повреден термостат

Коментар

bobi20 написа:
                    мерси колега,като пробвах преди малко термостата,маркуча който идва от него и отива към радиатора за нула време стана много топъл,а стрелката беше много малко отлепила,това признак ли е за повреден термостат
                    Да

Коментар

остави колата да загрее,стрелката да стигне средата,покарай я малко и ако падне почти до долу работата е ясна.
                      "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Нормално ли работи мотора, има ли прекъсване или заглъхване.Другото нещо е при тоя разход, покрай колата не може да се седи от миризма на не изгоряла ГАЗ или БЕНЗИН. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30ПП: Забрави да споменеш с каква марка газова?! :D
                        Fiat palio 1.7td

Коментар

Абе, да си кажа и аз. И моята като я оставя да работи ей така, като че ли двигателя си променя такта, забавя нещата, а и смърди доста пустиняка. На Гиров, масло... И аз ревем от голям разход. Какъв пък може да е случая при мен? Маркучите им трябва 5-10 минути на място да работи колата, за да загреят, а стрелката в тия жеги, за да стигне до средата 15 мин каране. Когато ходих на диагностика ми казаха, че имало малко неща за тоя модел и година и не знаят. ;0Ако я дават моята да гори 8.5/100 с 90 километра, моята гори 9.5-10/100 с 90 километра.
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Моята е само на бензин и на извънградско ми гори 5.4 при спазване на всички ограничения на скоростта, спомемнавам го поради факта, че не я гоня излишно.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

betuk написа:
                              Нормално ли работи мотора, има ли прекъсване или заглъхване.Другото нещо е при тоя разход, покрай колата не може да се седи от миризма на не изгоряла ГАЗ или БЕНЗИН. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30ПП: Забрави да споменеш с каква марка газова?! :D
                              когато загрее не работи нормално,като спра на някой стоп и след това трябва да подам повече газ за да мога да тръгна,в противен случай гасне,а когато е студена няма проблем

Коментар

Working...
                              X