На входа на инжектора налягането е средно 3.5 бара.Въпроса ми е, вътре в инжектора, налягането редуцира ли се ? Колко е на изхода ?И ако може без малоумни постове ... а дано ама надали.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензинов инжектор и налягане
Collapse
X
-
Винаги теоретичните въпроси са ми били интересниЗначи налягане 3.5 бара значи 3.5 кг на кв. см. Ако имаш инжектор със входен отвор 1 кв. милиметър и налягане на бензина 3.5 бара. То ако отвора на ижектора след иглате е му е 0.2 кв. мм налягането на струята точно на изхода трябва да е 3.5/0.2 = 17.5 бара точно защото 3.5 кг сила отиват върху 0.2 кв.мм а не върху площта на входния отвор.Ето даже е повече от на входа макар и може би изненадващо донякъде... това важи при положение че прехода от входен отвор към изхода е конусовиден.
-
slav4o_vt написа:Винаги теоретичните въпроси са ми били интересниЗначи налягане 3.5 бара значи 3.5 кг на кв. см. Ако имаш инжектор със входен отвор 1 кв. милиметър и налягане на бензина 3.5 бара. То ако отвора на ижектора след иглате е му е 0.2 кв. мм налягането на струята точно на изхода трябва да е 3.5/0.2 = 17.5 бара точно защото 3.5 кг сила отиват върху 0.2 кв.мм а не върху площта на входния отвор.Ето даже е повече от на входа макар и може би изненадващо донякъде... това важи при положение че прехода от входен отвор към изхода е конусовиден.
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Налягането е еднакво, без значение сечението и площта.Щом в единия край влиза в течно състояние а в другия в полверизирано/почти газообразно/, значи има промянан а налягането.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
muns61 написа:Налягането е еднакво, без значение сечението и площта.е налягането,F е нормалната сила,S е площта.В нашия случай намаляме площта, т.е. знаменателя във формулата и какво ще се получи нататъка оставяме на математиците.
Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
slav4o_vt написа:Винаги теоретичните въпроси са ми били интересниЗначи налягане 3.5 бара значи 3.5 кг на кв. см. Ако имаш инжектор със входен отвор 1 кв. милиметър и налягане на бензина 3.5 бара. То ако отвора на ижектора след иглате е му е 0.2 кв. мм налягането на струята точно на изхода трябва да е 3.5/0.2 = 17.5 бара точно защото 3.5 кг сила отиват върху 0.2 кв.мм а не върху площта на входния отвор.Ето даже е повече от на входа макар и може би изненадващо донякъде... това важи при положение че прехода от входен отвор към изхода е конусовиден.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар