Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колеги колата ми губи маслото помогнете ако можете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги колата ми губи маслото помогнете ако можете

колата е пунто спортинг 2000г преди последната смяна на масло забелязах че колата ми губи малко масло и като отидох да го сменявам майстора ми каза че е от датчика за високо налягане , защото ми бил малко омаслен двигателя. Но вече доливам 2 пъти по 200 300 грама масло на 1000 км възможно ли е да е от датчика , защото ми се струва че не е възможно да е от него.Утре ще ходя в един сервиз и се чудя дали ще е нещо сериозно ?

Re: колеги колата ми губи маслото помогнете ако можете

joreto1405 написа:
    колата е пунто спортинг 2000г преди последната смяна на масло забелязах че колата ми губи малко масло и като отидох да го сменявам майстора ми каза че е от датчика за високо налягане , защото ми бил малко омаслен двигателя. Но вече доливам 2 пъти по 200 300 грама масло на 1000 км възможно ли е да е от датчика , защото ми се струва че не е възможно да е от него.Утре ще ходя в един сервиз и се чудя дали ще е нещо сериозно ?
    Гарнитурата на капака на главата, ако ти е омаслен двигателя , или са за нови гумички на клапаните ... Пък може и датчика да не ти завинтен добре или да не оплътнява ...
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Мерси колега двигателят ми е омаслен от долу.А възможно ли е от масления филтър?

Коментар

joreto1405 написа:
        Мерси колега двигателят ми е омаслен от долу.А възможно ли е от масления филтър?
        И от датчика за маслото и от гарнитурата на картера.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мерси днес ще видя като я закарам на тези некадърници....

Коментар

Сега ходих до един сервиз и ми казаха че е от семетинга на коляновия вал, но мисля да я закарам на още едно место

Коментар

Моя семеринг на коляновия вал тече от 5 години и не съм имал загуби на масло повече от 100-200 гр от смяна до смяна.Влез на канал и почисти петната с обезмаслител запали и ще видиш теча.

Коментар

joreto1405 написа:
                Сега ходих до един сервиз и ми казаха че е от семетинга на коляновия вал, но мисля да я закарам на още едно место
                30 лева му е смяната или на мен толкова взеха семеринга и той не беше скъп ...
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

След отстраняване на всички течове при мен остана голям харч на масло в режим на оборот(магистрала). Около 400 гр. на 1000 км. Слагах Селения, после разни други 10W40, но след като налях 5W40 вече 4000 км. от които поне 1500 по магистрали не съм доливал. Странно, но факт.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                    След отстраняване на всички течове при мен остана голям харч на масло в режим на оборот(магистрала). Около 400 гр. на 1000 км. Слагах Селения, после разни други 10W40, но след като налях 5W40 вече 4000 км. от които поне 1500 по магистрали не съм доливал. Странно, но факт.
                    Колега 5w40 ? Не е ли още по тънко от 10W40 интересно и как оплътнява ? Май и много зорно се намира няма навсякаде.

Коментар

veselin10 написа:
                      Вообще не е странно това. Синтетичните масла имат по ниска изпаряемост и по-висок ВИ(вискозитетен индекс). Ако си поиграеш малко с маслата да ги загряваш и натоварваш, ще видиш как масово хвалените стават на водичка при 100гр. Това че синтетичните масла се горят повече спрямо 10W and 15W е тотален мит и няма вложена никаква техническа мисъл. Разбира се говорим за един и същ работен вискозитет.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

joreto1405 написа:
                        Дали е от масления филтър можеш да провериш много лесно, просто го погледни. Ако целият картер е омаслен, надали е семеринг. Но ако е семеринг съвета ми е да сменяш, без да отлагаш.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                          veselin10 написа:
                          Колега 5w40 ? Не е ли още по тънко от 10W40 интересно и как оплътнява ? Май и много зорно се намира няма навсякаде.
                          Нещо не те разбрах... за няколко неща: .. по-тънко... оплътняване.... зорно се намира..... ?????
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Колеги двата семеринга са и имам един тампон на двигателя за смяна.Общо с работата и частите и тампона ми искат 120 лв много ли са според вас ?

Коментар

joreto1405 написа:
                              Колеги двата семеринга са и имам един тампон на двигателя за смяна.Общо с работата и частите и тампона ми искат 120 лв много ли са според вас ?
                              Я ходи за още една диагноза някъде, а цената е добра за части + труд

Коментар

Working...
                              X