Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за фиат брава 1,6 16 96г. бял дим.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    провери си мап сензора и по-точно маркучето към него.друга причина може да е спукана мембрана на регулатора на налягането.за целта вадиш маркучето и поглеждаш-трябва да е сухо и да не тече бензин
    всички тия маркучета съм ги сменил с маслоустойчеви да издържатмембраната е здрава. Остава съмнението за задържане на дюза,както казаха някой колеги че е дюзи.
    fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

така е може да е дюза,но преди това си отвори помпата да и изчистиш цедката и си измери налягането на горивото.всичко това като профилактика

Коментар

Изчисти си дюзите по начина на колегата Емзо,с ацетон и компресор
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Добре а щом мирише на бензин при форсиране как се държи не пропушва ли и черно поне за момент ?Дюзи не са в никой случай (не казвам че не са за чистене). Ламбдата също не е в никой случай. Най вероятно датчик темп. антифриз.
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
            Добре а щом мирише на бензин при форсиране как се държи не пропушва ли и черно поне за момент ?Дюзи не са в никой случай (не казвам че не са за чистене). Ламбдата също не е в никой случай. Най вероятно датчик темп. антифриз.
            Пуши да бял пушек и мирише на не изгорял бензин. За да не се пълни ауспуха с бензин, обръщам на газ и се оправя.
            fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

Ако ти е много богата сместа е нормално да прекъсва запалването. Причината за обогатяването е най-вероятно във въпросния датчик, който не играе при газта. Той може да обогати толкова сместа, че да дави Другите работи компютъра не ги дава като грешки. Дали дюзата пикае сере или седи запушена, дори откачена от буксата той хал хабер си няма. Ако някоя дюза пикае то това може да е причината за задавянето но не и за светенето на инжекцията.
              FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
              FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
                Ако ти е много богата сместа е нормално да прекъсва запалването. Причината за обогатяването е най-вероятно във въпросния датчик, който не играе при газта. Той може да обогати толкова сместа, че да дави Другите работи компютъра не ги дава като грешки. Дали дюзата пикае сере или седи запушена, дори откачена от буксата той хал хабер си няма. Ако някоя дюза пикае то това може да е причината за задавянето но не и за светенето на инжекцията.
                Добре датчика на инжекциона защо не излезе като грешка. И аз се съмнявах първо в него.
                fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

milenski666 написа:
                  Пуши да бял пушек и мирише на не изгорял бензин. За да не се пълни ауспуха с бензин, обръщам на газ и се оправя.
                  Опа, чакай малко има ли разлика във вървежа на колата? Правена ли е проверка на зацепването ?Мерена ли е компресия на цилиндрите? Това "за да не се пълни ауспуха с бензин" ме навежда на друга мисъл, ама после ще ти казвам
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    milenski666 написа:
                    Опа, чакай малко има ли разлика във вървежа на колата? Правена ли е проверка на зацепването ?Мерена ли е компресия на цилиндрите? Това "за да не се пълни ауспуха с бензин" ме навежда на друга мисъл, ама после ще ти казвам
                    Мисля за датчик или дюзи. Всичко е проверено.
                    fiat brava 1.6 16v 96г

Коментар

Не разбарх компресията и зацепването проверявани ли са? Че изведнъж ме осени идея за клапан
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                      X