Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Купе 1.8 16v Не иска да палИ ,свети дюза?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Купе 1.8 16v Не иска да палИ ,свети дюза?

Здравейте колеги днес както си карах колата и до сега всеки ден така безпроблемно,спирам за половин час ,после влизам да паля ,познай не иска и не иска, казах си бензин? Не е и бензин долях допълнително 15 литра ,Като искам да добавя че помпата се чува как работи и неще и неще да чуе колата ,върти та се къса ,бутахме я ,дърпахме я на нито една скорост не пали,като искам да подчертая че през цялото време свети Дюзата с впръскването ? А точно утре трябваше да пътувам извън града ще съм благодарен за помощ от вас Поздрави !

Трябва да я свържеш към диагностична апаратура и да се разбере защо свети контролната лампа, а след това да се отстрани причината, по-голяма помощ от това може само някой гадател да ти даде. Ако ходиш в сервиз - не им давай пари преди да отстранят проблема. Някои те лъжат набързо, трият грешката, вземат парите, тръгваш и след 2 светофара пак същото.

Коментар

Сипи още 10 л. и пробвай пак. Моята ако изгасне за бензин ме наказва така. Под 20 литра не ги признава и не пали.

Коментар

Dobrev написа:
        Сипи още 10 л. и пробвай пак. Моята ако изгасне за бензин ме наказва така. Под 20 литра не ги признава и не пали.

Коментар

Re: Фиат Купе 1.8 16v Не иска да палИ ,свети дюза?

german_power написа:
          Здравейте колеги днес както си карах колата и до сега всеки ден така безпроблемно,спирам за половин час ,после влизам да паля ,познай не иска и не иска, казах си бензин? Не е и бензин долях допълнително 15 литра ,Като искам да добавя че помпата се чува как работи и неще и неще да чуе колата ,върти та се къса ,бутахме я ,дърпахме я на нито една скорост не пали,като искам да подчертая че през цялото време свети Дюзата с впръскването ? А точно утре трябваше да пътувам извън града ще съм благодарен за помощ от вас Поздрави !
          При 2 от италианските ми коли го имах същия проблем и в двата случая се оказа датчика на коляновия вал. Като е студена колата пали ли нормално?
          ex. Fiat Marea 1.6 16V
          ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
          Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

durex_a написа:
            Dobrev написа:
            Ако не вярваш да се хванем на бас на по 20 л. бензин

Коментар

Dobrev написа:
              durex_a написа:
              Dobrev написа:
              Ако не вярваш да се хванем на бас на по 20 л. бензин
              Тая попара с бензина съм я сърбал преди поне 2 години, всички нови автомобили, с истински помпи, палят и на 2 литра гориво! Поне аз до сега не съм имал такава дето на 2л да не запали!

Коментар

Маса, клеми на АБ, бобини. Стартера върти ли?
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  Маса, клеми на АБ, бобини. Стартера върти ли?
                  За маса и клеми няма да му светне грешката. Бобини - те са 4.. поне 2 да работят ще запали... едновременно изгорели 4 бобини хитачи аз в моя живот не съм виждал, виж джаджата, която ги управлява по-може да е. Това с бензина ако ще не 20 ами 200 или 2000 стига да има къде да ги долее пак няма да запали не го лъжете човека. От липса на бензин чек-а не свети. Значи при моето е пробвано с разкачен дебитомер - пали. С разкачен термодатчик след много въртене едвам запали. За ламбда - никви ядове. Така, че без FES си е чисто гадаене и наливане на парички. За чистене на грешка при компа на хитачи - все тая дали е изчистена или не, ако не е подменен виновника така или иначе няма да запали.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Като светне чека, се прави диагностика. По-евтино е в дългосрочен план. Иначе вероятно е фазовия датчик. Симптомите са точно твоите. Смяната му е доста кофти, трябва да се презацепва ремъка. Ако се окаже това, направи го при грамотен монтьор.

Коментар

durex_a написа:
                      Тая попара с бензина съм я сърбал преди поне 2 години, всички нови автомобили, с истински помпи, палят и на 2 литра гориво! Поне аз до сега не съм имал такава дето на 2л да не запали!
                      Моите последни 2 автомобила с какви помпи са били - Brava 1.6 16V и Clio 1.2 MPI D7F? При свършване на бензина Брава-та събори веднъж батерия в отлично здраве лятото при над 15л в резервоара и след зареждане и наливане на още 10л запали след над 20 опита. Клио-то пък категорично отказа да запали на стартер. Запали на половин резервоар и 10км дърпане на скорост.На колегата проблемът е другаде, щом свети чек-а. Датчик, бушон...
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Стартера си върти ли върти няма палене,колата се кара само на бензин никога не е имала ГАЗ , от 2 дена е оставена в АУТО ИТАЛИЯ и незнам какво се случва не са я почнали,имат коли ще съобщя какъв гръм ще падне и на мен ми е интересно с оглед на неудобството сътворено в момента ,без лична кола !

Коментар

кола

Първо вземи си колата от /СЕРВИЗА / и тя сама ще се оправи :D не изписва ли за проблеми на таблото някво съобщение направи му диагностика като начало
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Здравейте колеги,колата е в сервиз доста са заети затова и не е в ръцете ми но ми казаха да се готвя за датчик на колянов вал,споделете цени ако някой от вас е сменял ,ако е възможно за да съм наясно. БЛАГОДАРЯ !!

Коментар

За цени може да видиш на axm-auto.com като се регистрираш в сайта им. За Бургас ми похвалиха някакъв майстор фиатаджия на ъгъла на Т разклона Долно Езерово - Мастерхаус дето имаше бензиностанция. Та някъде зад нея ли, точно не знам.За твойта кола излизат 2 вида датчика за запалване от 50лв и 90лв
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X