Здравейте преди ден два се сдобих с едно проблемно фиатче Така фиата харчи много бензин (той се е карал само на бензин) когато подадеш рязко газ глъхне нещо го тормози а понякога когато пуснеш газта не си държи оборотите и също гасне иначе си пали без проблем моля някой ако е имал същия проблем и ако го е отстранил да сподели как
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с fiat punto 1.2 75 1995
Collapse
X
-
Заведох фиатчето на диагностика там ми казаха че трябва да се смени мап датчика и още един датчик (този който седи над ремъка) смениха (резултат никакъв) със новия мап датчик колата пали но когато подадеш леко газ и угасва.... забелязах че когато махна маркучето на мап датчика този проблем го няма и колата се форсира нормално само че прекъсването остава ... казаха ми трябва да се смени бензиновата помпа ... (отказах им защото мисля че работи) когато дадеш на контакт помпата се чува как подкачва горивото и изключва другото нещо което забелязах е че маркучето за излишното гориво е празно дори сухо днес мисля да почистя дроселовата клапа. Вие какво мислите колеги може ли да е от бензиновата помпа или е от нещо друго
Коментар
-
този регулатор за бензина къде седи и той ли регулира колко бензин да пуска това нещо има ли нещо общо с мап датчика и как си обяснявате вие (със новия мап датчик колата пали но когато подадеш леко газ и угасва.... забелязах че когато махна маркучето на мап датчика този проблем го няма и колата се форсира нормално само че прекъсването остава ) това
Коментар
-
Обикновенно помпата подава бензин под налягане около 5 бара, а регулаторът ги ’отрязва’ на 3 бара и връща останалото в резервоара. Тези стойности са примерни, предполагам ти е станал ясен принципа. В твоя случай при липса на обратно гориво най-вероятно или регулаторът не работи, или помпата си е заминала и не прави достатъчно налягане.
Коментар
-
кола
Търси втора употребаще е по хубава от нова ако е читава иначе помпата е около 80 лв тук има принципна картинка № 5 е регулатора има едно маркуче http://www.picvalley.net/u/2043/6701...xptMaiJ3Gb.JPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар