Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

low oil pressure stop engine fiat stilo 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

low oil pressure stop engine fiat stilo 1.6 16v

Здравейте, от скоро ми се случва като влезна по рязко във завой или като спирам по рязко по наклон да ми исписва low oil pressure stop engine за по 1-2 секунди и изчезва само тогава ми го изписва имате ли представа защо аз имам чуството че маслото се стича някаде и после се връща благодаря ви

Нивото на маслото погледна ли си?
    Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Brevetti написа:
      Нивото на маслото погледна ли си?
      на бас по една бира че е на/под средата
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

маслото когато и да го погледна дори и след като е сменено и е налято догоре е под минимума на пръчката масло си има този проблем го прави само в завой по големи като влезнеш

Коментар

"е под минимума на пръчката" Това как да го разбираме? И точно при по-резки завой започва да индикира,когато маслото не е достатъчно.
          Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

От минимума до максимума има май около литър разлика. Ако маслото ти е на минимума, при рязък завой се изплисква и помпата не може да го засмуче - пада налягането в маслените магистрали и светва лампата. Аз винаги наливам масло до средата на мерителната част - спирам колата на равно място и гледам нивото. Досега не съм имал проблем от този вид.

Коментар

В картера нали има успокоител за тия лашкания на маслото,но на него явно нивото е доста под минимума.
              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Така е, има. Но явно наистина е малко. Просто трябва да си долее, мен ако питат...

Коментар

благодаря ви и аз така си го обяснявам сега направо го сменям че е минала 4000 км фиатката много яде масло като я ръчкам

Коментар

Как яде масло? От смяна до смяна колко доливаш? И с колко км/ч я ръчкаш?

Коментар

Working...
                    X