Същата работа се получи и при мен на мареа 1,6 с метални колектори.2 пъти ми сменят ремъка без пети по белезите правени в Италия и колата си работеше добре.Но на третия път им дадох пети,правени по оригиналните и им казах да зацепят с тях.Казаха че с петите имало разминаване с 1 зъб спрямо старото зацепване.Резултата е че сега колата като загрее и ниските обороти станат 800 и тресе и подскача цялата на бензин и не знам какво да я правя.Иначе като че ли си върви добре,проблема е само в празния ход.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на агренажен ремък 1,6 16v (Multipla)
Collapse
X
-
аз съм в същото положение, смяна с пети и му е****. На празен ход тресе здраво и на ниски без газ придърпва. Не знам вече как да се довери човек на части и инструменти, като имам 3 смени без пети и без проблем и 1 смяна с пети и проблем.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Смяна на агренажен ремък 1,6 16v (Multipla)
Nikolow написа:..........Преди обаче да сваляте фиксатора на коляновия и тези на разпределителните , стегнете гайките на зъбните колела с нормално усилие за да не счупите фиксаторите , после ще ги донатегнете , като въртите целия агренаж от там........SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Re: Смяна на агренажен ремък 1,6 16v (Multipla)
VooDoo написа:Nikolow написа:..........Преди обаче да сваляте фиксатора на коляновия и тези на разпределителните , стегнете гайките на зъбните колела с нормално усилие за да не счупите фиксаторите , после ще ги донатегнете , като въртите целия агренаж от там........FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
По принцип не влизам в този форум да чета и съм пропуснал тази тема.Преди съм ти го казвал и пак ще ти го кажа (за последно, нямам стимул да те убеждавам) - петите за зацепване на валовете са еднакви за 1.6 двигателите.Като чета темата ти виждам, че си пропуснал наместването на коляновия вал.Прочети ръководството за позиционирането му. Малко по-различно е от това за другите 1.6 двигатели и като гледам в тази тема какви съвети се дават, направо ме е страх.Успех.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар