Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

глъхнат оборотите на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

глъхнат оборотите на бензин

незнам темата дали е подходяща за тук , но ще споделя. Колата е 1,2 бензин/газ (инж.) От както сложих газта се почнаха аномалиите естествено. Когато запаля на студен двигател и ме прекъсва и гасне няколко пъти (на бензин). После след 4,5 припалвания се стабилизира и ако река да тръгна на първа и ЗАПОЧВА ДА ГЛЪХНЕ ВСЕ ЕДНО ТЕГЛЯ ВСИЧКИ ФИАТИ ОТ ФОРУМА. Трябва да движа много на съединител за да потегли. Това го прави и на топло и на студено и САМО НА БЕНЗИН, на гас се стреля. От ЕЛЕКТРОНИКАТА НА БЕНЗИНА Е 100%! Газаджията ме посъветва да откачам акомулатора да занули грешките и се оправя за ден/два и после започва пак. И със 100 октана пак е така. Свещите са нови (за гас). На ел. диагностики не съм ходил. Та какво може да ме посъветвате да направя, нещо сам да въздействам или да ходя на доктор? Благодаря предварително и ще отговорям ако съм пропуснал някоя значима подробност.
    mail: v.i.petkov@mail.bg
    0888 445 776

Газаджията да си поправи творението
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

E дa aмa нa гaз cи e добрe и той c товa ce изчeрпвa кaто опрaвдaниe и възможноcти зa жaлоcт. Тaкa чe този подход нe e рeaлизирyeм. Дрyги прeдложeния, дa почиcтвaм, дa cмeням нeщо? Блaгодaря пaк
      0888 445 776

Коментар

кола

Смени газаджията мини на диагностика като прави този проблем имали емулатор на сондата -дюзите .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
          Смени газаджията мини на диагностика като прави този проблем имали емулатор на сондата -дюзите .
          това "емулатор" ако е това дето лъже-нямам. газта е инжекционова. Няма как да сменя газаджията-гаранционна е. Къде мога да мина на диагностика, в какъв сервиз?
          0888 445 776

Коментар

а какъв е ГИ?Потърси колегата ЕМЗО от форума, и той е в Стара загора, така че може да ти помогне със съвет.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Сега проблема е наистина в газовото ти нети трябва диагностика просто компа на колата ти трупа грешки породени от инжекциона ако сложиш ресет реле всичко ще ти се оправи напално и няма да имаш повече проблеми това реле ако не можиш да си го сложиш ти трябва да го сложи газаджията ти това е негов пропуск и при мен са се връщали коли с този проблем и само така се оправя

Коментар

ок, благодаря много. Хитри ходове ми дадохте, харесаха ми. Инжекциона е "Фобос".Аз съм и в Стара Загора и в София, така че не е пречка къде ще отида. Ще го питам газаджията за това ресет-реле. Благодаря пак много.
                0888 445 776

Коментар

Не ресет реле,да си оправи творението
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Щом си и в София, S_BANKOV може да ти даде насоки за Фобос. Той ги знае кои са спецове. ОФФ: Като си сложил газова, значи смяташ това да ти е основното гориво. Бензин ти е само за екстремни случаи. Защо толкова се впрягаш?
                    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Ами да мога да му ги кажа, Не знам къде си слагал фобоса ама силно се надявам да не е в Горни богров.Двата спеца по Фобоса в София са чичо Наско от Пан сервиз Ауто/ пиша името на сервиза за да го намери в гугъл/ и Искрен долу на ботеградско, потърси ги в Гугъл и ще ги намериш.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

нее фобоса е слаган в СТЗ и още е гаранционен и немога да изневерявам
                        0888 445 776

Коментар

Аз имам същите проблеми (също съм с фобос, но съм с 1,6) и всички са породени от това, че бензиновия комп взима стойностите на газовото еку и след това на бензин става зле.За целта първо трябва да си оправиш колата да работи на бензин, да ти се ресетне екуто и да се адаптира (а това с откачане на клема НЕ става).След това трябва да се направи на база изправен добре работещ мотор на бензин- настройка на газ.Ако твоя майстор не може да ти я настрои на газ като хората и това да не пречи на работата на бензин, то доста ще се виждате с него. Ще се почнат едни да чистиш инжектори, да сменяш кабели,бобини, да ти казва че 1 вагон неща не са наред и всичко ще е предположения. Аз минах през този ад и то напразно.Или иди и му дигай скандал и да я оправя или просто отиди на друг газаджия.
                          Play Golf ,but not drive golf!!!
                          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Ако искаш да ти върви колата си купуваш два кабела за 60-70 лв общо най-много и почваш сам, като питаш често тук. Иначе висиш като парцал при газаджиите и си ръсиш пари редовно. Поне аз така си реших проблемите.

Коментар

Alex_RT написа:
                              Аз имам същите проблеми (също съм с фобос, но съм с 1,6) и всички са породени от това, че бензиновия комп взима стойностите на газовото еку и след това на бензин става зле.За целта първо трябва да си оправиш колата да работи на бензин, да ти се ресетне екуто и да се адаптира (а това с откачане на клема НЕ става).След това трябва да се направи на база изправен добре работещ мотор на бензин- настройка на газ.Ако твоя майстор не може да ти я настрои на газ като хората и това да не пречи на работата на бензин, то доста ще се виждате с него. Ще се почнат едни да чистиш инжектори, да сменяш кабели,бобини, да ти казва че 1 вагон неща не са наред и всичко ще е предположения. Аз минах през този ад и то напразно.Или иди и му дигай скандал и да я оправя или просто отиди на друг газаджия.
                              човек сърцето ми разтуптя!!! Това ЕКУ къде и как мога да го оправя (ресетна).
                              0888 445 776

Коментар

Working...
                              X