Здравейте, имам Брава 1.6 16v с АГУ и с металните колектори. От скоро имам проблем с паленето, върти около 5-6 сек. преди да запали, като преди нямах подобен проблем, колата палеше както се казва ’от четвърт оборот’ и на газ и на бензин. Проблема се появи внезапно, като проблем е само първото палене, ако загася и в рамките на 1-2 мин пак се опитам да запаля, пали без проблем, но оставя ли е за повече от 15 мин загасена и следващото палене пак е трудно. Прави ми впечетление, че на газ като паля, ако не е стояла много време загасена, пали за миг и гасне и после пак 5-6 сек въртене на стартера, но това ’припалване’ на бензин го няма. Смених профилактично кабелите и свещите. Откачих бензиновата помпа с цел да изолирам проблем с пикаеща дюза, но резултат няма. Колата върви добре, няма други симптоми освен трудното палене. Кажете ми къде да търся проблема?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с палене 1.6 16v
Collapse
X
-
Re: Проблем с палене 1.6 16v
gemballa написа:Здравейте, имам Брава 1.6 16v с АГУ и с металните колектори. От скоро имам проблем с паленето, върти около 5-6 сек. преди да запали, като преди нямах подобен проблем, колата палеше както се казва ’от четвърт оборот’ и на газ и на бензин. Проблема се появи внезапно, като проблем е само първото палене, ако загася и в рамките на 1-2 мин пак се опитам да запаля, пали без проблем, но оставя ли е за повече от 15 мин загасена и следващото палене пак е трудно. Прави ми впечетление, че на газ като паля, ако не е стояла много време загасена, пали за миг и гасне и после пак 5-6 сек въртене на стартера, но това ’припалване’ на бензин го няма. Смених профилактично кабелите и свещите. Откачих бензиновата помпа с цел да изолирам проблем с пикаеща дюза, но резултат няма. Колата върви добре, няма други симптоми освен трудното палене. Кажете ми къде да търся проблема?Благодаря
-
gemballa написа:Чистил съм го. А какво е отношението на стъпковото моторче към проблема? В интерес на истината имам проблем с играещи обороти...
Коментар
-
Празния ход само на газ или и на бензин?Гумичките на клапаните с времето се опичат(днес се забавлявах с една такава) и започват да изпускат.Вечерта включи на бензин,откачи маркуча към смесителя и изгаси.Сутринта на бензин,ако запали без проблем значи има проблем с газовотоFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Пробвай докато запалваш да подадеш газ с педала - пиши ако съм прав че пали оп лесно.Това за ламбдата го забрави тя не клати оборотите. Кога за последно са чистени масите на двигателя и АБ и кога е правена ревизия на стартера?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Проблем със стартера мисля, че нямам - върти за страх След разкаченето на акумулатора, днес сутринта калибрирах моторчета, като оставих колата на контакт 5 мин, върнах ключа и после запалих на 6-тата секунда се оказа, че изобщо нямам празен ход, колата директно гасне И пак първото палене трудно, но после при всяко гаснене, палеше ’от четвърт’ ...
Коментар
-
Да разбирам ли че си откачил буксата и така си запалил? ако е така смъкваш стъпковия мотор и разглобяваш и киснеш в короселин, после сглобяваш и си ти. Преди да разглобиш измери дължината на подадената част от оста.Не пропускай възможноста да си почистиш и дросела.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар