Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с палене 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с палене 1.6 16v

Здравейте, имам Брава 1.6 16v с АГУ и с металните колектори. От скоро имам проблем с паленето, върти около 5-6 сек. преди да запали, като преди нямах подобен проблем, колата палеше както се казва ’от четвърт оборот’ и на газ и на бензин. Проблема се появи внезапно, като проблем е само първото палене, ако загася и в рамките на 1-2 мин пак се опитам да запаля, пали без проблем, но оставя ли е за повече от 15 мин загасена и следващото палене пак е трудно. Прави ми впечетление, че на газ като паля, ако не е стояла много време загасена, пали за миг и гасне и после пак 5-6 сек въртене на стартера, но това ’припалване’ на бензин го няма. Смених профилактично кабелите и свещите. Откачих бензиновата помпа с цел да изолирам проблем с пикаеща дюза, но резултат няма. Колата върви добре, няма други симптоми освен трудното палене. Кажете ми къде да търся проблема?Благодаря

Re: Проблем с палене 1.6 16v

gemballa написа:
    Здравейте, имам Брава 1.6 16v с АГУ и с металните колектори. От скоро имам проблем с паленето, върти около 5-6 сек. преди да запали, като преди нямах подобен проблем, колата палеше както се казва ’от четвърт оборот’ и на газ и на бензин. Проблема се появи внезапно, като проблем е само първото палене, ако загася и в рамките на 1-2 мин пак се опитам да запаля, пали без проблем, но оставя ли е за повече от 15 мин загасена и следващото палене пак е трудно. Прави ми впечетление, че на газ като паля, ако не е стояла много време загасена, пали за миг и гасне и после пак 5-6 сек въртене на стартера, но това ’припалване’ на бензин го няма. Смених профилактично кабелите и свещите. Откачих бензиновата помпа с цел да изолирам проблем с пикаеща дюза, но резултат няма. Колата върви добре, няма други симптоми освен трудното палене. Кажете ми къде да търся проблема?Благодаря
    стъпково моторче пробвай да го изчистиш. тук един във форума продаваше ново за 45 лв.

Коментар

Чистил съм го. А какво е отношението на стъпковото моторче към проблема? В интерес на истината имам проблем с играещи обороти...

Коментар

gemballa написа:
        Чистил съм го. А какво е отношението на стъпковото моторче към проблема? В интерес на истината имам проблем с играещи обороти...
        играешите обороти само ламбда сонда ги промяня но за паленето само стъпковото моторче и чистене на дроселова клапа пробвай с друго стъпково моторче ще видиш резултата след смяна трябва да изкл. акумолатора за 10 мин после пускаш на контакт без да палиш изкл. пак и палиш на бензин работи 5 минути докато позагее. имам пунто 1.6 прави ми ги същите номера.

Коментар

колега акумулатора как е?аз имах същия проблем,само че моята въртеше повече от 5-6 сек.,ако имаш зарядно пусниго.и да не е от това няма да му навредиш...(това поне си е моето мнение)...успех с откриването на проблема!!!!
          fiat bravo 1.6 16в 1996г.

Коментар

Ламбдата просто я откачи ,но първо провери газовото да не изпуска и да я дави
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Днес празният ход съвсем взе да се базика, гасне колата, т.е. съвсем нямам празен ход :D . Сега откачих акумулатора да видя какво ще стане. Акумулатора е добре. Уж имам някакав клапан след изпарителя който не би трябвало да пуска газ, но да ли работи... ?

Коментар

Празния ход само на газ или и на бензин?Гумичките на клапаните с времето се опичат(днес се забавлявах с една такава) и започват да изпускат.Вечерта включи на бензин,откачи маркуча към смесителя и изгаси.Сутринта на бензин,ако запали без проблем значи има проблем с газовото
                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Празният ход и на газ и на бензин го няма. Гумичките са сменяни преди 40к км. Това с откачането на маркуча май ще го правя след 10-ина дни, че няма да ме има в страната.

Коментар

Датчик колянов вал.На пръв поглед това ми бие.Трябва да се види от специалист все пак.
                    FIAT BRAVO 1.6
                    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Пробвай докато запалваш да подадеш газ с педала - пиши ако съм прав че пали оп лесно.Това за ламбдата го забрави тя не клати оборотите. Кога за последно са чистени масите на двигателя и АБ и кога е правена ревизия на стартера?
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Проблем със стартера мисля, че нямам - върти за страх След разкаченето на акумулатора, днес сутринта калибрирах моторчета, като оставих колата на контакт 5 мин, върнах ключа и после запалих на 6-тата секунда се оказа, че изобщо нямам празен ход, колата директно гасне И пак първото палене трудно, но после при всяко гаснене, палеше ’от четвърт’ ...

Коментар

Откачи буксата на стъпковия мотор и виж дали ще запалиш така.

Коментар

Колега Банков не видях мнението ти и на обяд запалих - пак с малко зор и оборотите на празен ход бяха постоянни, малко завишени - около 1400, но колата не гаснеше...

Коментар

Да разбирам ли че си откачил буксата и така си запалил? ако е така смъкваш стъпковия мотор и разглобяваш и киснеш в короселин, после сглобяваш и си ти. Преди да разглобиш измери дължината на подадената част от оста.Не пропускай възможноста да си почистиш и дросела.

Коментар

Working...
                              X