Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 2.0 от време на време не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 2.0 от време на време не пали

Здравейте колеги. От няколко дена Бравото си прави ташак с мене. Ту пали, ту не пали. Когато не иска да пали свети инжекцийката постоянно. Преди време правеше така и се оказа датяик на коляновия вал. Тогава обаче беше спряла да пали тотално и лесно се установи. Сега обаче по често пали отколкото не, което значи, е трудно ще се хване. Та въпроса ми е има ли някакъв начин да се установи тоя датчик дали работи правилно, ако колата вземе, че запали и я закарам така при моите хора да я гледат или направо да зимам датчик и то ще си покаже. Мерси предварително.
    Bravo HGT

Не е изключено пак там да е проблема в датчика на КВ. Най-добре ще се види на диагностика, но не само на компютър, а и самият датчик да бъде огледан дали евентуално не е замърсен и да чете неправилно от шайбата, дали буксата му не прави лош контакт и т.н. С 2 от 3-те ми италиански коли брах ядове точно с този датчик...Успех!
    ex. Fiat Marea 1.6 16V
    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщане
      Bravo HGT

Коментар

smokie написа:
        На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщане
        за да го хванат трябва в момента на диагностиката да не може да запали.Разбрал ли си кога не иска да запали- в смисал дали като загрее не пали и като изстине да пали или нещо подобно?Защото при мен беше точно така и ми обесниха че при загряване на намотките метала се разширява и прекъсва за това не може да запали ,после като се охлади и се прилепят намотките и почва да си работи. Но това е за датчика на разпределителния вал предполагам и за този на коляновия е така.Относно смяната : колянов вал- относително лесна само трябва да проследиш кабела до буксата зад двигателя и да разкачиш (малко е завряно) - на разпределителния вал- сваляш ангренажа и под шаибите на разпределителния вал се монтира датчика- мъка мъка (скъпо)
        weekend hlx 2.0 20v

Коментар

Колеги, значи колата тотално спря да пали. Пробвахме с друг датчик на колянов вал(благодаря на колегата killah_baby), но не иска да пали и с него. Сега следва диагностика, но най-вероятно е датчика на разпределителния вал, защото няма никакъв ток до светщите. Въпроса ми е какво да правя ако не покаже нищо на диагностиката. Освен от тия два датчика, от друго може ли да не пали така?
          Bravo HGT

Коментар

smokie написа:
            ....Въпроса ми е какво да правя ако не покаже нищо на диагностиката.....
            Смени диагностика

Коментар

Свети ли чека, няма начин да не покаже от какво. Ако не покаже последвай съвета от горния пост.
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Изкарва грешка: датчик положение цилиндри. Има се впредвид точно тоя датчик на разпределителния вал или бъркам нещо? Май си отива на дебело работата, а до смяна на ангренаж имам още 30000км. Поне да беше за смяна и той да не ме е яд, ама.....
                Bravo HGT

Коментар

Не бъркаш. Що пък да сменяш ангренажния ремък? Разгледай в "Продава части" . Аз лично сложих нов.

Коментар

Виж да му почистиш буксата.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичко И ако не запали тогава кво правиме Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?
                      Bravo HGT

Коментар

veselin10 написа:
                        Не бъркаш. Що пък да сменяш ангренажния ремък? Разгледай в "Продава части" . Аз лично сложих нов.
                        Няма да го сменям колега. Имах впредвид поне и той да беше за смяна та да не ме яд, че ще дам толко пари за работа
                        Bravo HGT

Коментар

smokie написа:
                          Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичко И ако не запали тогава кво правиме Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?
                          буксата му е отвън

Коментар

veselin10 написа:
                            smokie написа:
                            буксата му е отвън
                            Къде отвън. Не е ли под капака на ангренажа? Аз гледах, ма нещо не можах да видя откъде идва кабела за тоя датчик.
                            Bravo HGT

Коментар

Отзад на колектора е буксата.Ти ли се правиш на диагностик или някой който за първи път вижда такъв мотор и го мързи да погледне в сервизното ръководство???

Коментар

Working...
                              X