Здравейте колеги. От няколко дена Бравото си прави ташак с мене. Ту пали, ту не пали. Когато не иска да пали свети инжекцийката постоянно. Преди време правеше така и се оказа датяик на коляновия вал. Тогава обаче беше спряла да пали тотално и лесно се установи. Сега обаче по често пали отколкото не, което значи, е трудно ще се хване. Та въпроса ми е има ли някакъв начин да се установи тоя датчик дали работи правилно, ако колата вземе, че запали и я закарам така при моите хора да я гледат или направо да зимам датчик и то ще си покаже. Мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2.0 от време на време не пали
Collapse
X
-
Не е изключено пак там да е проблема в датчика на КВ. Най-добре ще се види на диагностика, но не само на компютър, а и самият датчик да бъде огледан дали евентуално не е замърсен и да чете неправилно от шайбата, дали буксата му не прави лош контакт и т.н. С 2 от 3-те ми италиански коли брах ядове точно с този датчик...Успех!ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
-
На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщанеBravo HGT
Коментар
-
smokie написа:На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщанеweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Колеги, значи колата тотално спря да пали. Пробвахме с друг датчик на колянов вал(благодаря на колегата killah_baby), но не иска да пали и с него. Сега следва диагностика, но най-вероятно е датчика на разпределителния вал, защото няма никакъв ток до светщите. Въпроса ми е какво да правя ако не покаже нищо на диагностиката. Освен от тия два датчика, от друго може ли да не пали така?Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичко И ако не запали тогава кво правиме Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:smokie написа:Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичко И ако не запали тогава кво правиме Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?Bravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар