Здравейте колеги. От няколко дена Бравото си прави ташак с мене. Ту пали, ту не пали. Когато не иска да пали свети инжекцийката постоянно. Преди време правеше така и се оказа датяик на коляновия вал. Тогава обаче беше спряла да пали тотално и лесно се установи. Сега обаче по често пали отколкото не, което значи, е трудно ще се хване. Та въпроса ми е има ли някакъв начин да се установи тоя датчик дали работи правилно, ако колата вземе, че запали и я закарам така при моите хора да я гледат или направо да зимам датчик и то ще си покаже. Мерси предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2.0 от време на време не пали
Collapse
X
-
Не е изключено пак там да е проблема в датчика на КВ. Най-добре ще се види на диагностика, но не само на компютър, а и самият датчик да бъде огледан дали евентуално не е замърсен и да чете неправилно от шайбата, дали буксата му не прави лош контакт и т.н. С 2 от 3-те ми италиански коли брах ядове точно с този датчик...Успех!ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
-
На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщанеBravo HGT
Коментар
-
smokie написа:На диагностика не се хваща. Последният път само си дадох парите и нищо не отчете на компа. Проблема се установи, след проверка на свещите-не стигаше въобще ток до тях и варианта беше или тоя датчик или някакъв на разпределителния вал, който се сменя много тегаво. Оказа се тоя на КВ и след смяната се оправи. Сега като спре да пали, махам клемата на акумулатора за 1 час и се оправя, така че незнам кво да го правя. Май ще го сменя на риск, че е много кофти да тръгна някаде и да не знам дали ще запали навръщанеweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Колеги, значи колата тотално спря да пали. Пробвахме с друг датчик на колянов вал(благодаря на колегата killah_baby), но не иска да пали и с него. Сега следва диагностика, но най-вероятно е датчика на разпределителния вал, защото няма никакъв ток до светщите. Въпроса ми е какво да правя ако не покаже нищо на диагностиката. Освен от тия два датчика, от друго може ли да не пали така?Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичкоИ ако не запали тогава кво правиме
Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:smokie написа:Е то да я почистят, ама как ще разберат дали ще запали. Нали трябва да се сглоби всичкоИ ако не запали тогава кво правиме
Има ли вариант да се разбере дали работи преди да се сложат зъбните колела и да се сглоби всичко?
Bravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар