Здравейте колеги,Може ли при смяната на ангренажния ремък на Мареа 1,8 бензин, той да бъде опънат повече от необходимото? Опъването не се ли определя от пружината в механизма за закрепване на едната ролка?Казаха ми, че това може да е причина за леко тракане от монотра - преопъването на ремъка.Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Опъване на ангренажен ремък
Collapse
X
-
veselin10 написа:muns61 написа:Може, разбира се. Всяка работа може да се прецака, при способен майстор.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
ivel написа:този ремък не може да се пренатегне ако е сложен правилно.там обтяжната ролка е канадска и сама си го опъва колкото е нужноКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
nsn написа:S_BANKOV написа:ivel написа:този ремък не може да се пренатегне ако е сложен правилно.там обтяжната ролка е канадска и сама си го опъва колкото е нужноФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
ivel написа:този ремък не може да се пренатегне ако е сложен правилно.там обтяжната ролка е канадска и сама си го опъва колкото е нужноFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Re: Опъване на ангренажен ремък
[quote="alvanovo"]Здравейте колеги,Може ли при смяната на ангренажния ремък на Мареа 1,8 бензин, той да бъде опънат повече от необходимото? Опъването не се ли определя от пружината в механизма за закрепване на едната ролка?колега в 1,8 16в маторя ангренажната ролка се опъва с един ексцентричен ключ/присъства в оригиналния комплект с пети/ и се затяга болта й.Няма пружини като пистовата такава, та, че зависи от мастора колко я е натегнал.Последствията са наистина разминаване в центровката дори и направена с пети/от относително хлабав до пренатегнат мисля отиваше 1 зъб ама то зависи и от марката на каиша/.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
ivel написа:не може да се пренатегне,стрелката сочи средата на един диапазон.сиреч да може да се движи еднакво в двете посоки.на Банков-канадска се нарича ролката(това е на жаргон)Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар