Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стойности от диагностика на Фиат Пунто 1.2 16в 2000г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стойности от диагностика на Фиат Пунто 1.2 16в 2000г.

Колеги, снощи с един приател направихме диагностика на пунтото с FiatECUScan, като целта основно беше да се хване, защо държи неравномерни обороти на празен ход и придърпва леко при ускорение на бензин, а също и при отпускане на газта и евентуално да се изчистят грешки. Единствената грешка, която беше записана беше "knock sensor". Разбрах, че това е датчика, който следи за детонации и същевременно коригира сместа при нужда. Изчистихме грешката и не се записа отново. Направихме снимки на три от графиките, които извидохме, но не сме сигурни, как точно да ги разчетем. И трите са правени, докато колата работи на бензин (понеже имам от скоро и газ, но не е настроена), като първата е на изгасен двигател. На нея ни направи впечатление, че при натискане на педала на газта, стойността се променя, но до един момент. Донатискаме педала до долу, но отчетената стойност не се променя. Не знам това дали е нормално? Ще съм Ви много благодарен, ако ми помогнете с разчитането на стойностите!
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7 TD

Сега откачих ламбда сондата и на празен ход не се усеща никаква промяна. Интересното е че на газ в движение, вече го няма това сецане и придърпване (това на откачена ламбда сонда), на закачена днес се наложи да я карам на бензин понеже едвам тръгваше и оборотите падаха много. Предполагам ламбда сондата е за смяна, но не съм 100% сигурен.
    Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Ако приемем, че си карал на бензин и си ускорялва прилично, а не галейки педала, то по rsz_ceco_01.jpg съдя, че сондата ти не работи като хората
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

До сега съм карал само дизел и бензиновите двигатели все ощи са ми мъгла Диагностиката я правихме на място при работещ двигател. Като е откачена на газ върви както на бензин. Проблем остават оборотите, които играят и падат до 600-650 при което колата притриса. Оказва ли ламбда сондата влияние върху оборотите на празен ход?
        Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Най-чести проблем е стъпков мотор и евентуално дроселова клапа,ГИ е свързан към ламба сонадата предполагам,щом дава разлика като я изключиш........

Коментар

Вързан, не вързан все тая, влияние не оказва.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
            X