didich написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа Ромео 147 1.6 ТС работи като дизел
Collapse
X
-
Малко се отклонявам от темата, но е свързана с вариатора, един въпрос.Чух, че било добре като се сменя вариатор да се смени комплект с вала, защото там където контактували двете части имало вариант да се разбие /или хлабина да се появи/, тоест ако се смени само вариатор, без вал тракането ще дойде доста по бързо от ония 100 000км, които уж му дават на вариатора като екплоатация, има ли нещо вярно или пак приказки на търговци с цел да си продадат частите ??punto HGT
Коментар
-
didich написа:Малко се отклонявам от темата, но е свързана с вариатора, един въпрос.Чух, че било добре като се сменя вариатор да се смени комплект с вала, защото там където контактували двете части имало вариант да се разбие /или хлабина да се появи/, тоест ако се смени само вариатор, без вал тракането ще дойде доста по бързо от ония 100 000км, които уж му дават на вариатора като екплоатация, има ли нещо вярно или пак приказки на търговци с цел да си продадат частите ??
Коментар
-
Re: Алфа Ромео 147 1.6 ТС работи като дизел
Borislaw написа:Здравейте колеги , имам следния проблем.Отскоро карам Алфа Ромео 147 , 1.6 ТС 105 коня , година 2002 , тъй .... като врътна ключа и колата запали , за няколко стотни от секундата докато влезне в нормални обороти двигателя издава странен звук който напомня на каране назад.... след това двигателя нормализира оборотите , изчезва първоначалния звук и започва да работи като че ли колата е дизелова ... или с верига ... Първи собственик съм за България , но немога да кажа дали е карана на газ или метан преди да я купя , по бронята няма следи от поставяна каквато и да е уредба , а и боята ми се чини че е оригиналната ... (последното може да не е от значение) някакви предположения и някой дали се е сблъсквал с този въпрос ?vasil241985
Коментар
-
Колега да не се чудиш, и да изчистиш хидравличните повдигачи, няма да изчезне напълно тракането, но ще затихне ,може да има някои блокирал , и за това да ти трака, толкова силно.Да знаеш ,че този мотор е без вариатор.Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар