Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 147 1.6 ТС работи като дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

didich написа:
    ....- или рециклирането се има в предвид смяна само на ремонтен комплект ??
    Да
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега ,освен да ти пращам вариаторите по Еконт да ги ремонтираш и да ми ги връщаш.
      Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогавааааа....

Коментар

Малко се отклонявам от темата, но е свързана с вариатора, един въпрос.Чух, че било добре като се сменя вариатор да се смени комплект с вала, защото там където контактували двете части имало вариант да се разбие /или хлабина да се появи/, тоест ако се смени само вариатор, без вал тракането ще дойде доста по бързо от ония 100 000км, които уж му дават на вариатора като екплоатация, има ли нещо вярно или пак приказки на търговци с цел да си продадат частите ??
        punto HGT

Коментар

didich написа:
          Малко се отклонявам от темата, но е свързана с вариатора, един въпрос.Чух, че било добре като се сменя вариатор да се смени комплект с вала, защото там където контактували двете части имало вариант да се разбие /или хлабина да се появи/, тоест ако се смени само вариатор, без вал тракането ще дойде доста по бързо от ония 100 000км, които уж му дават на вариатора като екплоатация, има ли нещо вярно или пак приказки на търговци с цел да си продадат частите ??
          Пълни глупости,да сменим и главата за едно с вала нямащо.Вариатори се рециклират и то много успешно виж тук http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28814А до колкото 1.6 105к.с. няма вариятор,няколко такива съм отварял.За колегата с проблема(тропането като дизел) трябва де се отваря с гадаене нестава.

Коментар

Това е много хубава новина, дано освен за алфа предлага рециклирането и при фиат, както каза колега в другия форум, най вероятно освен много алфи ще утихнат и много фиати Благодаря за информацията
            punto HGT

Коментар

didich написа:
              Това е много хубава новина, дано освен за алфа предлага рециклирането и при фиат, както каза колега в другия форум, най вероятно освен много алфи ще утихнат и много фиати Благодаря за информацията
              да ти кажа много са утихнали

Коментар

Re: Алфа Ромео 147 1.6 ТС работи като дизел

Borislaw написа:
                Здравейте колеги , имам следния проблем.Отскоро карам Алфа Ромео 147 , 1.6 ТС 105 коня , година 2002 , тъй .... като врътна ключа и колата запали , за няколко стотни от секундата докато влезне в нормални обороти двигателя издава странен звук който напомня на каране назад.... след това двигателя нормализира оборотите , изчезва първоначалния звук и започва да работи като че ли колата е дизелова ... или с верига ... Първи собственик съм за България , но немога да кажа дали е карана на газ или метан преди да я купя , по бронята няма следи от поставяна каквато и да е уредба , а и боята ми се чини че е оригиналната ... (последното може да не е от значение) някакви предположения и някой дали се е сблъсквал с този въпрос ?
                здравей колега според мен са повдигачи,твоя модел няма вариатор трябва да ги почистиш, а след това като решиш да сменяш масло сложи 10w40 за да не се задрастват, Тракането ще спре след почистването.
                vasil241985

Коментар

Колега да не се чудиш, и да изчистиш хидравличните повдигачи, няма да изчезне напълно тракането, но ще затихне ,може да има някои блокирал , и за това да ти трака, толкова силно.Да знаеш ,че този мотор е без вариатор.
                  Fiat Marea 1.8i 1998 г. Gazova uredba
                  Lancya Lybra 1.8i SW 1999 г. gazov injekcion

Коментар

Working...
                  X