Здравейте колеги , имам следния проблем.Отскоро карам Алфа Ромео 147 , 1.6 ТС 105 коня , година 2002 , тъй .... като врътна ключа и колата запали , за няколко стотни от секундата докато влезне в нормални обороти двигателя издава странен звук който напомня на каране назад.... след това двигателя нормализира оборотите , изчезва първоначалния звук и започва да работи като че ли колата е дизелова ... или с верига ... Първи собственик съм за България , но немога да кажа дали е карана на газ или метан преди да я купя , по бронята няма следи от поставяна каквато и да е уредба , а и боята ми се чини че е оригиналната ... (последното може да не е от значение) някакви предположения и някой дали се е сблъсквал с този въпрос ?Допълнено заглавие.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа Ромео 147 1.6 ТС работи като дизел
Collapse
X
-
Има,имааа,даже в аутодата го пише,и кодове за грешки има дадени ако не работи актуатора на вариатора и евентуални причини за това.А вариатора се накендзва от качествени масла(сменяни на време :D ) ,които нямат миещи и почистващи свойства,повдигачите също.А първоначалното стържене най вероятно е от стартера.За вариатора се продават ремонтни комплекти,които струват около 18лв.(една пружина и ,пласмасова втулка) , изкарват около 500-1000км,а филма по смяната е голям,направо сериал: разцепвасе ангренажа,сваля се всмукателния вал, след което с голям зор се развива вариатора,които е завит на предната страна на вала,разглобява се и тои ,сменят се пружината и втулката,и по обратния ред,стигаме до зацепването ,оказва се ,че нямаме пети ,пак филм,накрая постигаме успех палим ,минаваме 500км и панаира почва от начало за протокола нов вариатор струва около 360-400лв.Слънцето все някога ще огрее и кучия гъз ииии тогавааааа....
Коментар
-
tsvetkov написа:За вариатора се продават ремонтни комплекти,които струват около 18лв.(една пружина и ,пласмасова втулка) , изкарват около 500-1000кмAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар