Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мени си оборотите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мени си оборотите

Постоянно си мени оборотите и гасни постоянно ,водил съм я много пъти на сервиз изчистват ми грешките колата работи перфектно 1 2 дена и пак става така... Дано да има някой който е имал същия проблем,защото ми писна през 2 3 дена да им давам по 15 20 лв за да ми изчистят грешките и после пак да ходя ... същото така ми изчистиха там не знам как се казва инжекцията ли не знам с един спрей колата върви много добре и на газ и на бензин ... също така някой път ми светва една чарвена лампа на таблото и колата не иска да върви много често почна да свети Колата е Мареа 1.6 16V Много ще се радвам ако някой знае как да го оправя

Дай по подробно,коя година е,кои колектори,газовото какво е
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Смени си майстора! Само с чистене на грешки няма да се оправи колата. Има причина за появата на грешките! Какви грешки ти дава?
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
        Смени си майстора! Само с чистене на грешки няма да се оправи колата. Има причина за появата на грешките! Какви грешки ти дава?
        Грешка дава на датчика за температурата на двигателя,годината на колата е 1997 газовото е Инжекцион но проблема го прави и на бензин и на газ.Днес си махнах двете клеми за 20 мин сложих ги и пак си е добре но сега пак почва малко по малко да ги мени оборотите

Коментар

Xayc написа:
          dudulia написа:
          Грешка дава на датчика за температурата на двигателя,
          Ти сам си си отговорил,датчика на температурата командва стъпковия мотор който определя оборотите на двигателя.Тоя датчик казва на еку-то "са ми е студено,пусни ми повече гориво да се стопля" Или "сега вече ми е топло стига си ми давал" И нали се сещаш че като не работи всичко се обърква,колата записва грешка.Смени си датчика 12 лева е ако не е и по евтин.
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

cs_aleksandar написа:
            Xayc написа:
            dudulia написа:
            Грешка дава на датчика за температурата на двигателя,
            Ти сам си си отговорил,датчика на температурата командва стъпковия мотор който определя оборотите на двигателя.Тоя датчик казва на еку-то "са ми е студено,пусни ми повече гориво да се стопля" Или "сега вече ми е топло стига си ми давал" И нали се сещаш че като не работи всичко се обърква,колата записва грешка.Смени си датчика 12 лева е ако не е и по евтин.
            А аз къде мога да си го поръчам тoзи датчик,тука в нашия град го няма никъде ?

Коментар

Потърси сайтове, в които можеш да направиш online поръчка и ще ти го доставят. Е ще трябва да платиш и някой лев доставка и да почакаш два-три дни, но пък ще си имаш нов датчик.

Коментар

Поредната готина тема! Поне и аз да я оспамя. Като ти дава тази грешка какво очакваш да ти се отговори?
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

МОДЕРИРАНОПоръчай от тук,ако искаш.Мнението е в нарушение на т. 4.6 от правилата на форума.Модераторски екип на fiat-bg.org
                  Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                  ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

между другото колата загрява ли нормално и къде ти стои стрелката на таблото,трябва да е закована в средата
                    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                    .

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=34198Я попитай и този колега. Надявам се да може да помогне.
                      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

cs_aleksandar написа:
                        между другото колата загрява ли нормално и къде ти стои стрелката на таблото,трябва да е закована в средата
                        Минава някой път малко над средната и стой там после слиза,иначе на дълъг път е под средната и не мърда

Коментар

Колега пробвай да смениш волана пък може и да се оправи.В твоя случай ламбда сондата се сърди на термодатчика за некоректната му работа.
                          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Дръжте се сериозно де, човекът очевидно не е съвсем наясно с някои неща, нищо чудно да те послуша и да смени волана. Аз ако съм на мястото на автора, бих спрял газовата уредба и няма да я ползвам изобщо няколко дни. Ще изключа акумулатора за една нощ, даже може и да го заредя хубаво, на сутринта ще го сложа на колата, ще я запаля и ще я оставя на място да работи докато стрелката подмине средата, без да пипам педала на газта и без да включвам никакви консуматори. Да си загрее съвсем сама, без помощ. След това ще изгася, ще запаля отново и ще карам така на бензин два-три дни. Ако проблемът продължи - сменям майстора, за да не давам на тоя мошеник 20 лева за да изтрие грешката. Между другото - това дали стои стрелката на средата - зависи от това с какво табло е колата, ако е след 98-ма - стои в средата. Ако е преди 98-ма - "играе" малко нагоре, малко надолу, но не стои в средата. Това със стоенето в средата е нарочно направено, изкуствено все едно.

Коментар

Да прав си това е добър съвет към колегата.
                              Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                              X