Проблема е че когато е на ниски обороти и при рязко подаване на газта (например при тръгване) колата глъхне и все едно си подава гъзтта с закъснение.Когато е на бензин се усеща по-малко,но на газ направо при тръгване я гася и трябва да подам малко повече газ.Днес смених свещите, но ефект нямаше.Чудя се дали няма да е от лошо центрован ангренажен ремък.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете да оправя проблема.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глъхнене при рязко подаване на газ (Punto MK2 1.2 8v 60 hp)
Collapse
X
-
провери си кабелите на свещите, имах същия проблем олаза че кабела на 3ти цилиндър е окислил (при бубината)Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
на мен след почистване на дросела -проблема остана след смяна на свещите-остана накрая обаче го хванах :Dоказа се че е хванало окис на изхода на едната бубина с което единия цилиндър не е работил нормално след почистване и напръскване с контактен спрей всичко заспа и всичко стана перфектно :DШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Здравейте, колеги. Новорегистриран съм и вероятно не съм съвсем наясно с реда във този форум. Но на въпроса. Имам подобен проблем с Пунтото на сина ми, което е 1.2 60 к.с. Сменил съм кабели и свещи, но и на газ и на бензин, при опит за форсиране на двигателя, откъм свещите се чува характерното изпукване като при прескачане на искра и моторът прекъсва. При загрял двигател трудно се ускорява. Съмнявам се, че запалителните бобини са заминали. Бих бил благодарен, ако някой помогне със съвет или начин на диагностика на проблема.
Коментар
-
Petrov_DC написа:Здравейте, колеги. Новорегистриран съм и вероятно не съм съвсем наясно с реда във този форум. Но на въпроса. Имам подобен проблем с Пунтото на сина ми, което е 1.2 60 к.с. Сменил съм кабели и свещи, но и на газ и на бензин, при опит за форсиране на двигателя, откъм свещите се чува характерното изпукване като при прескачане на искра и моторът прекъсва. При загрял двигател трудно се ускорява. Съмнявам се, че запалителните бобини са заминали. Бих бил благодарен, ако някой помогне със съвет или начин на диагностика на проблема.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар