Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глъхнене при рязко подаване на газ (Punto MK2 1.2 8v 60 hp)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глъхнене при рязко подаване на газ (Punto MK2 1.2 8v 60 hp)

Проблема е че когато е на ниски обороти и при рязко подаване на газта (например при тръгване) колата глъхне и все едно си подава гъзтта с закъснение.Когато е на бензин се усеща по-малко,но на газ направо при тръгване я гася и трябва да подам малко повече газ.Днес смених свещите, но ефект нямаше.Чудя се дали няма да е от лошо центрован ангренажен ремък.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете да оправя проблема.

ами отвори й малко газта, тя направо си е удушена щом на обороти не може да тръгне.
    Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
    Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Не е проблема там.Тя си върви просто трябва да подавам гъзтта плавно.

Коментар

провери си кабелите на свещите, имах същия проблем олаза че кабела на 3ти цилиндър е окислил (при бубината)
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

точно там ти е проблема.Кабели на свещите. На тъмно няма да могеш да ги видиш понеье със сигурност е избило ниско на лулата.

Коментар

Стъпков мотор и/или мръсна дроселова клапа,закачи я на фиат еку скан и ще се види точно какво е .

Коментар

при мен беше подобен проблема ,но еднакво го правеше и на газ и на бензин- и се оказа TPS

Коментар

Аз имам същия проблем (фиат пунто - 99г.) и още не мога да установя проблема от какво е, с нови кабели и свещи съм !!! едва ли е от тях

Коментар

punto_2 написа:
                  при мен беше подобен проблема ,но еднакво го правеше и на газ и на бензин- и се оказа TPS
                  Все още не съм оправил проблема.Какво е TPS

Коментар

punto_2 написа:
                    Колега ТПС-а и на газ ли играе ? ...
                    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Да.С газ инжекцион съм.И на газ и на бензин , но на газ се усеща повече.

Коментар

на мен след почистване на дросела -проблема остана след смяна на свещите-остана накрая обаче го хванах :Dоказа се че е хванало окис на изхода на едната бубина с което единия цилиндър не е работил нормално след почистване и напръскване с контактен спрей всичко заспа и всичко стана перфектно :D
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Здравейте, колеги. Новорегистриран съм и вероятно не съм съвсем наясно с реда във този форум. Но на въпроса. Имам подобен проблем с Пунтото на сина ми, което е 1.2 60 к.с. Сменил съм кабели и свещи, но и на газ и на бензин, при опит за форсиране на двигателя, откъм свещите се чува характерното изпукване като при прескачане на искра и моторът прекъсва. При загрял двигател трудно се ускорява. Съмнявам се, че запалителните бобини са заминали. Бих бил благодарен, ако някой помогне със съвет или начин на диагностика на проблема.

Коментар

Petrov_DC написа:
                            Здравейте, колеги. Новорегистриран съм и вероятно не съм съвсем наясно с реда във този форум. Но на въпроса. Имам подобен проблем с Пунтото на сина ми, което е 1.2 60 к.с. Сменил съм кабели и свещи, но и на газ и на бензин, при опит за форсиране на двигателя, откъм свещите се чува характерното изпукване като при прескачане на искра и моторът прекъсва. При загрял двигател трудно се ускорява. Съмнявам се, че запалителните бобини са заминали. Бих бил благодарен, ако някой помогне със съвет или начин на диагностика на проблема.
                            Диагностика на проблема само с осцилоскоп или с подмяна на бобините една по една
                            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                            Ventura garage

Коментар

Благодаря за инфото. Продават ли се отделно и евентуално колко струват?

Коментар

Working...
                              X