Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат брава 1.4-12v не се осфорсирва

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат брава 1.4-12v не се осфорсирва

здр.колеги.имам един проблем с фията и немога да разбера точно от какво е.Като запаля и подам газ трудно се изфорсирва понякога (това е само при стартиране на двигателя)и по време на движение като подам газ мисли малко и тогава тръгва да наема.Преди година сменях разпределителен вал и от тогава не ми харесва как върви.Гледах центровката майсторите я бяха дали на закъснение,нагласих я и колата се пооправи малко но пак е спъната.При натискане на педала на газта има едно тормозене ще кажеш че и задържат колелетата.Върти ми се в главата за запушена дюза тъй като я карам на газ.На газ колата няма проблеми.Колата е брава 1.4 12в

Може да е запушена да ,щом на газ проблеми няма ... как са кабели и свещи ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

възд.филтър скоро сменян ли е ?
      Brava 1.4 12v (бензин & метан) - бивша

Коментар

Кабелите са на 3 години няма проблеми не светят вечер.Свещите чисто нови на 3000 км.разтояние-0,6.Възможно ли е да е от самата центровка,че един познат кайто работи в сервиз ми каза че трябвало да се застопори разпределителния вал на тези двигатели.Ама ми се струва че ме мята да я оставя при тях да ми вземат парите.А аз си имам понятие специално за двг.Само тези датчици сами малко зор ама и с тях се справям доло горе.

Коментар

Сменял съм го преди 4хил км.с маслото

Коментар

И аз го имам същия проблем и съм забелязал ,че като разкача АБ за една вечер и понякога се оправя но понякога не се оправя.Ако някой може да даде решение на проблема ще се радвам много
            Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

Няма как да ти върви идеално на газ а на бензин не и да викат че е центровка колата не впръсква както трябва сигурно е запушена или помпата не е много читава .. или я закачи на диагностика може грешки да има ,но преди това пробвай както каза колегата да откачиш клемите за 2-часа
              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Дрсел потенциометъра пипан ли ти е?Да не би да е разместен заради газта от някой "майстор".
                skype pe6_oo Марин

Коментар

Откачам клемите има разлика ама не е както си вървеше колата преди да сложа газта.Нещо се спъна.

Коментар

Не дросела не е пипан.щото от начало не ми правеше проблеми след година и половина започнаха проблемите и то я усетих на магистралата като я вкючих на бензин и я усетих че няма мощност.май ще е добре да я закарам на диагностика да ми кажат дали не е някой датчик проблемен или самия симулатор на газта да ми бърка ком.

Коментар

anton4490 написа:
                      Не дросела не е пипан.щото от начало не ми правеше проблеми след година и половина започнаха проблемите и то я усетих на магистралата като я вкючих на бензин и я усетих че няма мощност.май ще е добре да я закарам на диагностика да ми кажат дали не е някой датчик проблемен или самия симулатор на газта да ми бърка ком.
                      Ако газовата ти е с плочка може заради нея да не ти върви както преди да сложиш газовата. Отвора на плочката е по малък от този на дросела и малко или много ограничава въздуха.
                      Fiat Bravo 1.4 12v '95

Коментар

kurticata написа:
                        anton4490 написа:
                        Ако газовата ти е с плочка може заради нея да не ти върви както преди да сложиш газовата. Отвора на плочката е по малък от този на дросела и малко или много ограничава въздуха.
                        Да със плочка съм

Коментар

Working...
                        X