Проблемът вече е решен. Дадох Еку-то на ремонт. След извършеният ремонт (300 лв - 6 месеца гаранция) сега всичко е наред. Човекът явно рабира от тези неща. Благодаря, че бях насочен към него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo - гасне в движение ? Loose Conn.
Collapse
X
-
Дано да намаш никакви проблеми занапред. За да намяля дори с малко температурата на ЕКУ-то сложих гумени топлоустойчиви шайби /дебелина около 3-4 мм/ между него и блока на двигателя, както и под главите на болтовете, които го придържат към блока. ЕКУ-то се повдигна леко и се ограничи директния му топлообмен...--- за всеки случай...
Коментар
-
Аз виждам капачката като зелена, но това е някаккво допълнително приспособление за незнайно какво... на моето стило нямаше такова нещо. Това , което е направено на снимката според мен е малко в повече, тъй като все пак ЕКУ-то е произведено да работи във високи температури, незнайно защо, но това ми каза и Михаил..., че някакъв чип в него му идва времето и когато загрее достатъчно прекъсва процеса.... това го имало и при мерцедесите, по новите WV и никога при японските. Аз вече карам от година и малко Нисан Мурано, много му се кефя, а от Фиата спомена е за лесното въртене на волана и 12 ст./км. разход на градско на газ, с Нисана е към 20-22 ст. Иначе аз бях намерил много удачен начин за изнасянето на ЕКУ-то . С два болта от по 10 см. и две метални шпилки от 8 см. бях захванал ЕКУ за основата на двигателя на външните две дупки , а самото ЕКУ на вътрешните му дупки и то застана от страни на двигателя под формата на буквата Г. Това обаче беше когато ми правеше проблеми и след като се включеше перката тя нагнетяваше топъл въздух и в тази зона и колата си спираше...
Коментар
-
Ама кво всички се ловят за тая зелена капачка , това беше временно приспособление, понеже премахнах картерната вентилация и трябваше да се запуши дупката с нещо. сега там е друго ! Така а това за което пита колегата е казанчето за спирачната течност !П.п А белите неща са тефлонови втулки .Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Здравейте колеги, знам че темата е в раздела за бензинови двигатели, но аз имам абсолютно същия проблем а колата е Stilo 1.9JTD (115). Единственно и само когато колата загрее (90 градуса) и се кара така известно време, гасне сама и след това неможе да запали. Трябва да изчакам около 5-10 мин. (на отворен капак, за по-бързо охлаждане) и след това колата пали без проблем. Грешката която дава когато гасне в движение е Loose connection а когато се опитам да я запаля веднага след като е изгаснала пак дава същата грешка и check engine лампата на таблото свети. Все още не съм пробвал никой от съветите в темата, искам да попитам дали има нещо по специфично което да се гледа при дизела, или на база електроника всичко е едно и също?Благодаря предварително'03 Fiat Stilo 1.9 JTD - 115hp+
Коментар
-
Dyonnis написа:Здравейте колеги, знам че темата е в раздела за бензинови двигатели, но аз имам абсолютно същия проблем а колата е Stilo 1.9JTD (115). Единственно и само когато колата загрее (90 градуса) и се кара така известно време, гасне сама и след това неможе да запали. Трябва да изчакам около 5-10 мин. (на отворен капак, за по-бързо охлаждане) и след това колата пали без проблем. Грешката която дава когато гасне в движение е Loose connection а когато се опитам да я запаля веднага след като е изгаснала пак дава същата грешка и check engine лампата на таблото свети. Все още не съм пробвал никой от съветите в темата, искам да попитам дали има нещо по специфично което да се гледа при дизела, или на база електроника всичко е едно и също?Благодаря предварителноOpel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Обикновено от проблем с компютъра страдат 1.6 моторите, понеже той се намира разположен върху мотора. На дизела мисля, че компютъра не е там и едва ли наистина е от него. Прочети каква грешка записва компютъра. Особено пък когато проблема лесно се възпроизвежда могат и в сервиз да го погледнат. При прецакания компютър (поне при мен) си гаснеше когато поиска и без никаква записана грешка. За карък точно във сервиз не го правешеFiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар