biser_as написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нормално ли е това загряване на маслото?
Collapse
X
-
Tornado написа:Пасат 6 или 7 беше в петък пътувах с такъв и при скорст 170 км/ч поддръжаше темп. на маслото 109 по целзии.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Никъде не говорим за легендата иноишес. И точно охладител и термостат мисля да сложа/под филтъра както каза колегата S.W.A.T./за да е всичко както при нормалните коли.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Airfan написа:biser_as написа:nsn написа:колега маслото винаги е по-топло от антифриза така че няма как антифриза да грее маслото,може единствено да го охлажда за това е и сложен този охладител
Коментар
-
nsn написа:didich написа:При пунто хгт при масления филтър влиза входяща и изходяща тръба на охладителната течност /антифриз/, тоест хората са го измислили като е студено да може по бързо да стопля маслото и обратното като вдигне много градуси маслото да може антифриза да го охлажда, тоест няма нужда от допълнителен охладител на маслото, но както казаха колегите по нагоре с качествено масло няма от какво да се притесняваш при високи температури на маслотоpunto HGT
Коментар
-
didich написа:nsn написа:didich написа:При пунто хгт при масления филтър влиза входяща и изходяща тръба на охладителната течност /антифриз/, тоест хората са го измислили като е студено да може по бързо да стопля маслото и обратното като вдигне много градуси маслото да може антифриза да го охлажда, тоест няма нужда от допълнителен охладител на маслото, но както казаха колегите по нагоре с качествено масло няма от какво да се притесняваш при високи температури на маслотоBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Airfan написа:на 2005 Пежо 407 2.0ХДИ при извънградско каране с 90 температурата на маслото е около 110 градуса, а на охладителната течност 88-90 градуса.
Коментар
-
biser_as написа:Airfan написа:на 2005 Пежо 407 2.0ХДИ при извънградско каране с 90 температурата на маслото е около 110 градуса, а на охладителната течност 88-90 градуса.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Вие явно не искате да проумете това, който искам да кажа аз и Бисер.Много ясно, че когато колата се кара на яката газ, няма как маслото да е по студено от антифриза и е нормално в такъв момент когато мотора е натоварен антифриза да охлажда маслото, НО сутрин нещата са точно на обратно, антифриза сгрява маслото за да може по бързо да влезе в работна температура, тоест и триенето сутрин да е по малко, защото най голямото износване на мотора е точно при паленето когато мотора е студен колега nsn, ти каза, че ВИНАГИ маслото е по топло от антифриза, което не е вярно, от там тръгна целия спор, на всички е пределно ясно, че когато мотора е под товар маслото ще е по-топло от антифриза.Спориме за глупости и много добре го знаете, но все някой трябва да се направи на философpunto HGT
Коментар
-
Re: нормално ли е това загряване на маслото?
marea-ta написа:От няколко месеца имам монтирани уреди за налягане и температура на маслото обаче показанията на темп. ме притесняват.При магистрално каране в продължение на 25-40км. със скорост 140-150км/ч темп. отива на 120 градуса, нормално ли е това или да мисля някъв охладител за маслото.Темп. на охладителната течност не мърда от нормите.Допълнено заглавие.Модераторски екип.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар