Здравейте колеги, днес се получи неприятна история със Stilo-то. Бях тръгнал от София към Пловдив но преди града, спрях за малко да купя кафе. При опита да продължа пътя, колата запали и след 1-2 секунди угасна. След 2-3 опита, мотора спря да пали и въртеше на сухо, все едно свърши бензина. Свързах лаптопа с Multiecuscan но не изписваше никаква грешка. След два часа нерви, извиках пътна помощ и срещу 200 лева ме докара до София. Сега колата е пред блока.Не съм сигурен, но мисля, че когато врътнех ключа преди, се чуваше как шуми нещо отзад, предполагам помпата, сега обаче нищо не се чува. Възможно ли е изведнъж да се скапе бензиновата помпа, какво да гледам по нея, има ли начин да се разбере дали е заминала и лесно ли се сменя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo 1,6 не пали - бензинова помпа???
Collapse
X
-
Не за бушона, Намираш къде се намира помпата(правил съм го на темпра там е под задната седалка ) Откачаш буксата която я захранва и вързваш мултицета на нея +и - след това някой завърта на контакт а ти гледаш дали има 12 волта.Сам не става защото това се случва за няколко секунди. Иначе слагаш мултицета на съпротивление и мериш крачетата на самата помпа , там където е вързана буксата , трябва да има някакава верига. Ако има 12волта и нямя верига самата помпа значи е заминала , ако няма 12 волта и има верига помпата търсиш причината другаде.
Коментар
-
Ясно, утре рано ще вържа мултицета да проверя. Иначе днес разкачих буксата и на таблото веднага изписа някаква грешка, мисля че беше за нивото на бензина, стрелката също падна на 0. Явно повече неща са вързани на буксата. Иначе има ли представа някой как да изкарам помпата, че не видях никакви болтове да се отвиват, освен трите болта на капака над нея.
Коментар
-
Трябва да има една гривна и се развива ТРУДНО и после се вади цялата кошница http://www.ebay.de/itm/Benzinpumpe-4...0568300259да не счупиш нещо
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар