Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са симптоми за издухала гарнитура на главата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви са симптоми за издухала гарнитура на главата

Какви са симптоми издухала гарнитура на главата.Като дадеш газ и надува въздух в казанчето,неравномерни обороти ,пуши бяло повече или се бъркам за изброените неща.Може ли без да се отваря да се разбере?
    Fiat Marea weekend 1.6 16v 76 kw 98g

точно това са част от симптомите +лошо парно,прекъсване,повишена работна температура,а може и смесване на маслото с антифриз,сиреч маслото става на боза.последното не е задължително

Коментар

ivel написа:
      точно това са част от симптомите +лошо парно,прекъсване,повишена работна температура,а може и смесване на маслото с антифриз,сиреч маслото става на боза.последното не е задължително
      измити свещи също
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Къде може да се тества без да се отваря,повишеното налягане в колектора може ли да е от това.

Коментар

Да имаш случайно газ? Ако да, си провери изпарителя .
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Има манометри,които се закачат на казанчето и показва дали надува.Другото си го казал за бълбукането в казанчето.
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ако е от изпарителя, мисля че водата ще мирише на газ и при мен на типото надуваше , та се наложи шлайфане на главата и проблема отпадна
              фиат типо 1.4 cat.ie Бахх Маамууу
              Фиат Стило - 1.8 16V , 133 магарета

Коментар

ivailo rachev написа:
                Има манометри,които се закачат на казанчето и показва дали надува.Другото си го казал за бълбукането в казанчето.
                Сега като се замисля не ли нормално да циркулира водата в казанчето и затова като дадеш повече газ и водната помпа да вкарва повече вода в казанчето ?.Другото което е струва ми се че бързо загрява колата ,минаваш 2км и загрява над средната скала.Перката на радиатора е изправна включва 1 степен охлажда си се колата,маркучите не са много твърди.

Коментар

Колега, ако си издухал гарнитура- като запалиш и тръгнеш да я караш точно след 10 минути ще ти изхвърли водата, ще почнат да вият перките, парното ще спре и стрелката вътре ще удари тавана за секунди.Това са ти симптомите и не питай от къде знам - 3 пъти ми гори гарнитура малкия съркофаг.Остави тва с маркучите- мойте си бяха меки и пак ми беше прогорила гарнитурата между 3 и 4 цилиндър.

Коментар

decho написа:
                    ivailo rachev написа:
                    Сега като се замисля не ли нормално да циркулира водата в казанчето и затова като дадеш повече газ и водната помпа да вкарва повече вода в казанчето ?.Другото което е струва ми се че бързо загрява колата ,минаваш 2км и загрява над средната скала.Перката на радиатора е изправна включва 1 степен охлажда си се колата,маркучите не са много твърди.
                    То циркулира водата,но между него и надуването няма нищо общо и се познава кога циркулира и кога надува.Ако е издухала гарнитура ще загрява много бързо,но има вариант и водната помпа да не е в час.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Ако е водна помпа няма да бълбука в казанчето на радиатора, а само ще прегрее и изхвърли водата

Коментар

.

alexk написа:
                        Колега, ако си издухал гарнитура- като запалиш и тръгнеш да я караш точно след 10 минути ще ти изхвърли водата, ще почнат да вият перките, парното ще спре и стрелката вътре ще удари тавана за секунди.Това са ти симптомите и не питай от къде знам - 3 пъти ми гори гарнитура малкия съркофаг.Остави тва с маркучите- мойте си бяха меки и пак ми беше прогорила гарнитурата между 3 и 4 цилиндър.
                        Според зависи колко и на къде е духнала.С духнала гарнитура отидох до Варна и се върнах, след това до Лом и обратно,просто при мен над 3000об. започваше да връща през капачката
                        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Working...
                        X