Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16V Проблем със скоростите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 16V Проблем със скоростите

Здравейте тази вечер ми се случи нещо за което нямам никакво обяснение.Както си карах и иксах да включа 5-та ,ама тя не искаше и с молитви и блъскане я вкарвах все пак влизаше,после спрях и реших да си поиграя със скоростите на място,и изведнъж 5-та влезе,продължих си пътя обаче ми направи впечатление че вече скоростите не влизат както преди,първа трета и пета с малко по голям ход на лоста от преди а втора и четвърта с по къс ход и при паркиране с удивление открих че задна не иска да влезе почти влиза като напъна лоста максимално колкото мога и някси на магия закачва и тръгва ама е супер неприятно.Въпроса ми е има ли нещо по скоростния лост което може да се откачи и впоследствие проблема със скоростите,защото на старото ми рено 19 се беше откачил един път лоста,отдоло има снадка и влизаха само 3-та и 4-та.Или някой ако знае друго обяснение на проблема. Ето и една набързо направена на пейнт схема .
    Прикачени файлове
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Днес отстраних проблема.Оказа се една от 3-те щангички отпред на скоростите,изпаднала и е гайката и тя се беше извадила.Сложих нова гайка и сега скоростите влизат по хубаво и от преди Обаче е супер пипкаво направо си е за гинеколози едвам бръкнах до там .
    .

Коментар

cs_aleksandar написа:
      Днес отстраних проблема.Оказа се една от 3-те щангички отпред на скоростите,изпаднала и е гайката и тя се беше извадила.Сложих нова гайка и сега скоростите влизат по хубаво и от преди Обаче е супер пипкаво направо си е за гинеколози едвам бръкнах до там .
      Я разкажи по подробно че ми стана интересно, и да проверя мойте. И при мен има нещо подобно на за сега с напън влиза
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Емиии доста си е пипкаво,отдоло се бърка покрай магарето и хидравличната рейка , а отгоре се падат зад изпускателните.те са 3 щангички с шарнирен болт от двете страни,може просто да бръкнеш и да ги разклатиш за да разбереш дали са здали бого дух, аз така направих първо и едната ми остана в ръката е после видях че се е откачила само,ама доста вероятно е ако някой шарнир е заминал да не може да ти влиза някоя скорост (мое мнение).Ето и една снимка,това с червеното кръгче са щангичките а зеленото е където на мен ми се беше извадило.
        Прикачени файлове
        .

Коментар

S_BANKOV написа:
          И при мен има нещо подобно на за сега с напън влиза
          Ти за бравото от подписа ли питаш,ако е така незнам дали на 1,8 механизма на скоростите е същия.
          .

Коментар

Сега стоплих за кой щанги говориш, лятото ги свалях поне 5 пъти заради рейката. и на 1.8 е така в общи линии, сещам се че си изпотроших пръстите с някакви зегерки там.

Коментар

Отвратителни са тия щангички ,хората измислили жила за скоростите а тука как им го е родил мозъка да ги забият тия 10 железа...
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Имам проблем при потегляне на 1 скорост при Фиат Браво 1.6

Здравейте кoлеги, най-вероятно съм най-новия потребител във форума. Изчетох възможно най-голям брой мнение и теми, тук ми се струва най-логично да си задам въпроса.Вчера си купих Фиат Браво 1. 6, 16V, 1996г. Оказа се, че колата има проблем. Не винаги го прави обаче. Когато я пробвахме например не го правеше. Без проблемно се включва първа скорост, но при отпускане на съединителя и опит да потегли колата започва да се тресе цялата и не може да тръгне веднага. На няколко пъти ми го прави на светофари и кръстовища (където съм без предимство) и се притесних много. С другите скорости намам проблеми.От какво може да е?

Коментар

Много неща могат да бъдат - съединител, тампон на ск, масло в кутията, вилка, жило, стелка под педала.Забеляза ли дали като купувахте колата двигателя и беше топъл? На другите скорости има ли тяга? Пробвай да вкараш първа с малко припомпване на съединителя и малко подаване на газ примерно до 950 оборота на таблото. Най добре ходи в сервиз да я прегледат.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Много неща могат да бъдат - съединител, тампон на ск, масло в кутията, вилка, жило, стелка под педала.Забеляза ли дали като купувахте колата двигателя и беше топъл? На другите скорости има ли тяга? Пробвай да вкараш първа с малко припомпване на съединителя и малко подаване на газ примерно до 950 оборота на таблото. Най добре ходи в сервиз да я прегледат.
                    Когато пробвахме колата преди да я купим, двигателя беше студен, защото чакахме 20 мин. продавача да дойде да отключи един гараж. На другите скорости не прави никакви проблеми, вкарват се лесно, съединителя си отделя нормално. Ще пробвам с напомпане на съединителя както казваш и ще пиша. То е ясно, че накрая ще се ходи на сервиз, но може да не е нещо сериозно и сина ми и мъжа ми да я погледнат, не че разбират Проблема е че на този етап не ни останаха средства за майстори.

Коментар

Re: Имам проблем при потегляне на 1 скорост при Фиат Браво 1

nora.todorova написа:
                      Без проблемно се включва първа скорост, но при отпускане на съединителя и опит да потегли колата започва да се тресе цялата и не може да тръгне веднага... С другите скорости намам проблеми.От какво може да е?
                      Може би недостатъчни шофьорски умения?Регулирайте съединителя да отделя там, където ти е най-удобно.Мисля, че е с жило, но нека колегите да кажат. Аз такъв Фиат не съм карал.
                      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Re: Имам проблем при потегляне на 1 скорост при Фиат Браво 1

"Може би недостатъчни шофьорски умения?Регулирайте съединителя да отделя там, където ти е най-удобно.Мисля, че е с жило, но нека колегите да кажат. Аз такъв Фиат не съм карал."Колеги, регистрирах се тук за да каже, ако някой е имал същия проблем какво може да е. На втора кола ми се слува. Само, че предишната беше пежо 306. Тогава я карах на трима майстори. Първия смени съединителя и платих 440 лв. Продължаваше да го прави същия проблем. След това я закарах на втори и ми взе, не си спомням колко за смяна на тампон на двигателя и третия ми каза, че твърдо е заден мост. Накрая я продадох. То е ясно, че в Понеделник ще се ходи на майстор. Надявах се някой да подскаже къде да погледне мъжа ми, може да е нещо елементарно.Що се отнася до шофьорските ми умения съм активен шофьор от 1990 година. Почти няма марка автомобили, които да не съм карала в ляво и дясно движение. Бончо Дунев (рали състезател) ме е учил да шофирам. Все си мисля, че съм научила нещо за тези 23 години зад волана

Коментар

Опитай на равно или лек наклон напред да потеглиш на 2-ра/3-та предавка,като подаваш "газ",колкото да не угасне,и ако го прави същото,то това са демпферните пружини на феродовия диск./според мен/.
                          Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                          ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Илиян, благодаря ти! :D Ще опитам това, което ме посъветва. Преди малко изпробвах да напомпам съединителя и не ми направи никакъв проблем след това. Тръгна си нормално.

Коментар

Ти си със жило,така,че не знам с какво може да помогне това "напомпване".То помага при хидравличните системи.Друго за което се сещам е да има скъсани нишки на жилото,и при бавно отпускане на педала да задържат,но тогава педала се натиска по-трудно.В твоя случай,ще трябва да направиш сравнение с друга подобна кола.
                              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Working...
                              X