Здравейте колеги , колата я караме от 2 седмици и светна лампичката на мотора (engine fault) . Закарахме я на диагностика и показа тая грешка P0105.Разбрах че означавало ниско налягане в тръбите или нещо такова. Предположиха че е от map сензора и го смениха с друг . Покарахме известно време колата и след 2-3 дни пак същото със същата грешка. Да не забравя да отбележа , че и при каране от първа на втора следва някакво чудене известно време и след това ускорение , незнам дали е свързано с това. Въпроса ми е някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се остранява. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.6 16v - грешка P0105
Collapse
X
-
Колата на газ ли е? Тази грешка по спомен мисля че означаваше" не мога да се справя с горивната смес".Получава се при заминала бобина , кабели свещи ниско налягане на гориво и още много неща. Маха се с ресетване на екуто.Обикновенно ,когато колата е на газ се получава заради лоши настройки на газта.Тук из форума има доста писано за самоадаптацията на това еку IAW49f би трябвало да е.
-
Сега мога да пиша повече , одеве бях малко зает. Във връзка с мап датчика малко обяснение, той мери вакума във всмукателният колектор и температурата на входящия въздух. Смяната му защото няма налягане в едни тръби е все едно да смениш таблото защото бензиномера показва че няма бензин Т.е смяната му не оправя липсата на налягане в едни тръби , той е датчика който показва че там няма налягане , в случая вакум(налягане със знак -) дано си си взел стария , защото предполагам че му няма нищо. Така и сега идваме до вероятната причина, предполагам че имаш смучене на въздух някъде след дроселовата клапа(това дето е вързано за маркуча след въздушният филтър). Там има няколко маркучета и някое може би е скъсано , ако свалиш платмасовият капак отгоре ,в задната част на двигателя се виждат. Това всичкото го казвам от личен опит и не е задължително да съм прав.
Коментар
-
Малко развитие по темата. Закачихме стария Мап сензор , напръскахме тръбите с спрей и момчето което правеше тая процедура забеляза някакъв мъркуч които отива към резервоара. Откачихме въпросния мъркуч и запушихме с тапа отвора. Не се появиха никакви грешки по таблото и се кара колата вече 3ти ден така. Той каза че е възможно проблема да идва от тоя маркуч, които разбрах от него служел по скоро за мерене на газовете или някакви неща свързани с екологията неща. Знаете ли нещо за него ?Fiat Stilo 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар