Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч на масло или антифриз?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч на масло или антифриз?

Здравейте колеги,качвам няколко снимки а заедно с тях и въпроса. На снимките съм оградил един болт(шпилка), който закрепя едно алуминиево тяло (част от охл. система) към блока на мотора. Та около въпросната шпилка забелязах омазняване(което си го имаше от как съм купил колата) но сега петното се увеличава и забелязах малки балончета между гарнитурата и блока след изгасяне на мотора. Явлението не е постоянно, просто го хванах когато не трябва. Според мен омазняването е от масло, според други е антифриз!? До сега където е имало теч на антифриз винаги е калцирал. Та реших да проверя колко са стегнати шпилките и щях да почина повече от половин оборот ги затегнах.Въпроса е дали съм прав, че шпилката е преходна и теча е на масло или както казват други е антифриз?Колата е Мареа 1.8
    Прикачени файлове
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Антифриз е Митак, мога да се обзаложа, гарнитурата е заминала и трябва да се замени, това е една от детските им болести на тоя мотор. От там влиза охлаждането в двигателя от големия кръг. От долу има една малка гарнитурка дето се къса от вибрации. Тъпото е че я няма никаде, преди година се наложи да я сменям и Само в Ал. Ауто я имаха и цената беше 18-20лв. и срока на доставка две седмици. Минахме по стария начин с картона.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Видях я гарнитурката! Няма да споря но това, което видях е златиста течност( демек масло). Няма теч от гарнитурата на капака, която да ме подлъже. След лекото стягане на болтовете вече втори ден няма и помен от ново омазняване п.с. Карам с антифриз Парафлу, където е решил да текне оставя една бяла(тебеширена следа), абе все едно виждам варовик. Та ако е антифриз все си мисля, че там ще е побеляло и ще има отлагане при тая температура. В крайна сметка ще карам така, па ако много се разтече(някога), ще подменим нужното.
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Колега, близни я тази те4ност и ще разбереш каква е...Ако е сладка-АНТИФРИЗ...
        BMW 318is COUPE 140hp
        FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

А ако е алкохолна - значи е ракия

Коментар

Важното е , че си се сетил да стегнеш шпилките и теча е спрял.То ще се чуе по нататък.

Коментар

BLECRAM написа:
              А ако е алкохолна - значи е ракия
              Може ли да не се изказващ неподготвен... Аман от мозаци като теб...
              BMW 318is COUPE 140hp
              FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Working...
              X