Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чукане в двигателя ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чукане в двигателя ?

Зрдавеите колеги имам голям проблем извинявам се ако има подобна тема просто не я намерих и моля админите да ме ориентират така та проблема ми е прост чува се тракане в двигатела колата е фиат пунто 1.8 130 к.с. HGT ходих на маистор смени ми биелните лагерите но чукането продалжава интерсуваме от каде може да е този шум и дали 16-то клапани са самореголируеми или се настроиват ръчно сащо така не иска да държи обороти гасне с една дума няма ниски обороти почистил съм стъпкавото моторче проверено е на комп и работи помагаите минал съм проверка с комп и показваше глешка в стъпковото моторче след почистване на въпросното моторче не показва грешката на диагностиката ПОМАГАИТЕ !!!!Грешен раздел -> ПреместенаКолега, ползвай точки и запетайки, че трудно се чете на един дъх.Модераторски екип на fiat-bg.org

Аз също лятото смених основни и биелни лагери. Ремонта се наложи поради спад на налягането ан маслото от увеличена хлабина в трети основен лагер.Сега като запаля студен мотора се чува едно леко притракване, но като загрее изчезва. Тона само при по ниски обороти, след това го няма. Вече минах 10 000 км и все така се чува.Мисля да не го търся какво е, защото не ми се бърка пак по мотора.Сега налягането на маслото е нормално.Предполагам, че е някой сегмен, защото не ги смених. След почистването на буталата явно хлабината в каналите се е увеличила и нещо от там, така си мисля.
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

защо не смени и основните лагери?
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Да не ти чука вариаторът а ти да си мислиш че е лагер?
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

Коментар

Аз пък си мисля че чукат празни повдигачи
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Докато не пусне клипче можем само да гадаем, иначе и аз съм за вариатор
            punto HGT

Коментар

Тракане и чукане са два различни звука .Какво точно чуваш ? За чукането имам много красива версия - износени биелни втулки.

Коментар

Working...
              X