Здравейте, предстои ми закупуването на автомобил в близките седмици, понеже първата кола ми беше пандичка от 83-та (все още си я съхранявам ) и до сега не съм се прежалил и карам само италиански автомобили, имах желанието да се кача на нещо по така (естествено Алфа 155 или 156), обаче техните бензинови двигатели с двойната искра/запалване ми идват в повече технологията и до момента не съм се решил. Естествено за всеки държащ на марката съм карал и малолитражно УНО, но причината да се разделя с него е немоща му при извънградски условия, та се стигна до тук, че от известно време заглеждам новият модел на Пунто. Ще се радвам да споделите какъв мотор да избера (не че има кой знае какъв избор де, но все пак). Дизелът отпада, знам че 1.9 JTD е сполучлив мотор, но замърсява природата, а аз живея зелено и при първа възможност ще се слага и газ .Та остават следните разновидности:Пунто 1.2 60 к.с, не знам ама като си спомням мъката на планинските преходи с уното и този вариан го изключвам за момента.Пунто 1.2 80-85 к.с, спортинг модела изглежда доста привлекателно, а и ще понавървява малко повечко, но май и разходът ще му се качи. Идва моментът на 6 степенните скоростни кутии, на старият модел не бяха сполучливи и не спестяваха кой знае какво, а само усещаш чуството да си включил 6-та скорост на 80 км и да се движиш с 2300 оборота (пистови мотори не ми се карат, ха ха ха ха ха), дали и при новите модели 6-тата предавка е подобна?Пунто 1.8 HGT , тук въпросът е колко ще му бъде разходът ? Та ще се радвам хора собственици на подобни возила да споделят, слабите им места. Разходът засечен от тях в реални условия ще ми бъде най-необходим в изборът, но също няма да е зле и да включите самата подръжка защото наблюдавам че колите след 2000-та година са си по-трошливи и се налага да се отделят средства за амортесиори, биалетки, носачи и прочие.Поздрави, Цанко !!!!!!!!!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръки за Пунто МК2
Collapse
X
-
Карам hgt от 2008 г.това са около 40 хил.км на газ.По окачването съм сменил само един носач и десен амортесьор.Разхода е много относителен, извънградско до 90 км. без ръчкане спокойно се стига до 6-7л/100км, градско си към 10 - 12л/100км, според тежеста на крачето, това на газ. На магистралата с пълна кола и скорост 150км /ч ми е давала и 14л/100км Карал съм уно 1.0, 45к.с. с обикновенна газова зимата ми е давала разход до 13л/100км на газ, това че малолитражните мотори били много икономични не е съвсем така, единствения им плюс е ниския данък, аз специално мотор под 1.6-1.8 повече не бих карал.Като гледам цените в момента пунтотата с бензиновите мотори са в интервал 2000 - 4000лв., бих дал някой лев отгоре, но ако трябваше и сега да си избирам пунто без да се замислям се качвам на hgt.п.п. скоростите на мк2 спортинг си идват късички, на 6-та на 3000 оборота си с около 110км/ч.punto HGT
Коментар
-
Здр карам пунто мк2 спортинг както написа колегата п.п. скоростите на мк2 спортинг си идват късички, на 6-та на 3000 оборота си с около 110км/ч точно така е до 160 съм му вдигал 5 500 оборота но по късите скорости за в градски условия правят колата доста пъргава мои колеги като я взех в началото не можеха да повярват че 1.2 80 кс се напъва така За разхода мога да кажа че е отличен 60/40 извън градско и градско разход 7 газ. Окачването е здраво за 35 000 км преден десен носач, и вече свещи кабели и други такива да ги наречем консумативи. Общо взето доста здрава колица излезе. П.П Продавам го моето пунти ако имаш интерес пиши .....Kaрам разумно...от време на време.
Коментар
-
При покупка на кола втора ръка най общо казано взимаш и ако имаш късмет караш, ако не всичко се прави, колкото и да гледаш няма как да имаш ренгеново зрение за да видиш какво става в мотора, скорости и т.н.Ако ти хареса въпросен екзепляр пазариш се за максимално намаление на цената и след това каквото излезе се ремонтира и това е Всяка кола си има плюсове и минуси, заводски дефекти и т.н., вечна кола няма , просто преди да купиш нещо гледай примерно да го пробваш/покараш и ако ти хареса и имаш парите няма какво да му мислиш.punto HGT
Коментар
-
didich написа:Карам hgt от 2008 г.това са около 40 хил.км на газ.По окачването съм сменил само един носач и десен амортесьор.Разхода е много относителен, извънградско до 90 км. без ръчкане спокойно се стига до 6-7л/100км, градско си към 10 - 12л/100км, според тежеста на крачето, това на газ. На магистралата с пълна кола и скорост 150км /ч ми е давала и 14л/100км Карал съм уно 1.0, 45к.с. с обикновенна газова зимата ми е давала разход до 13л/100км на газ, това че малолитражните мотори били много икономични не е съвсем така, единствения им плюс е ниския данък, аз специално мотор под 1.6-1.8 повече не бих карал.Като гледам цените в момента пунтотата с бензиновите мотори са в интервал 2000 - 4000лв., бих дал някой лев отгоре, но ако трябваше и сега да си избирам пунто без да се замислям се качвам на hgt.п.п. скоростите на мк2 спортинг си идват късички, на 6-та на 3000 оборота си с около 110км/ч.TUNER UNER
Коментар
-
Явно уното доста си го жалил, мойто извънградско едвам докарваше 5 разход, но пък Самоков-София нямаше кой да ме мине 90-100, 90-100 постоянно Вариант, след като не се навиваш на 6-те скорости на спортинга е пак същия мотор, но да не е спортинг, той е с 5 скорости пак 80к.с., но пък визуално ако решиш да се доближиш до спортинга и хгт-то ще трябва да се бръкнеш примерно за джанти и др. нещаpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Явно уното доста си го жалил, мойто извънградско едвам докарваше 5 разход, но пък Самоков-София нямаше кой да ме мине 90-100, 90-100 постоянно Вариант, след като не се навиваш на 6-те скорости на спортинга е пак същия мотор, но да не е спортинг, той е с 5 скорости пак 80к.с., но пък визуално ако решиш да се доближиш до спортинга и хгт-то ще трябва да се бръкнеш примерно за джанти и др. нещаTUNER UNER
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар