Здравейте, предстои ми закупуването на автомобил в близките седмици, понеже първата кола ми беше пандичка от 83-та (все още си я съхранявам
) и до сега не съм се прежалил и карам само италиански автомобили, имах желанието да се кача на нещо по така (естествено Алфа 155 или 156), обаче техните бензинови двигатели с двойната искра/запалване ми идват в повече технологията и до момента не съм се решил. Естествено за всеки държащ на марката съм карал и малолитражно УНО, но причината да се разделя с него е немоща му при извънградски условия, та се стигна до тук, че от известно време заглеждам новият модел на Пунто. Ще се радвам да споделите какъв мотор да избера (не че има кой знае какъв избор де, но все пак). Дизелът отпада, знам че 1.9 JTD е сполучлив мотор, но замърсява природата, а аз живея зелено и при първа възможност ще се слага и газ
.Та остават следните разновидности:Пунто 1.2 60 к.с, не знам ама като си спомням мъката на планинските преходи с уното и този вариан го изключвам за момента.Пунто 1.2 80-85 к.с, спортинг модела изглежда доста привлекателно, а и ще понавървява малко повечко, но май и разходът ще му се качи. Идва моментът на 6 степенните скоростни кутии, на старият модел не бяха сполучливи и не спестяваха кой знае какво, а само усещаш чуството да си включил 6-та скорост на 80 км и да се движиш с 2300 оборота (пистови мотори не ми се карат, ха ха ха ха ха), дали и при новите модели 6-тата предавка е подобна?Пунто 1.8 HGT , тук въпросът е колко ще му бъде разходът ? Та ще се радвам хора собственици на подобни возила да споделят, слабите им места. Разходът засечен от тях в реални условия ще ми бъде най-необходим в изборът, но също няма да е зле и да включите самата подръжка защото наблюдавам че колите след 2000-та година са си по-трошливи и се налага да се отделят средства за амортесиори, биалетки, носачи и прочие.Поздрави, Цанко !!!!!!!!!!!!

Коментар