Здравейте, от известно време чувам виене след като мина скорост от 65км. В началото помислих да е от зимните гуми тъй като там имам доста по-голям шум но когато НЕ е на скорост колата виенето изчезва... Имал ли е някой такъв проблем и възможно ли е да е от маслото на скоростната кутия?Доста се рових и така и не разбрах какво е точно 80W80 или 80W90?! Дори и да не е проблема там мисля да го сменя тъй като едва ли е сменяно, а скоро минавам 200 000км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вероятен проблем със скоростна кутия на Fiat Tempra i.e. 1.6
Collapse
X
-
Ако това не помогне най-вероятно са лагерите на диференцияла ако виенето се чува на всяка предавка.Аз лично съм питал за цена на лагери и по евтините бяха 50-60 лв бройката, а SFK за около 70-80.Слагането ще е и то колкото лагерите, така че май по-добре да търсиш втора ръка.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Благодаря, сега бях в магазина и там ми казаха или 75 или 80W90 както и за добавката. Но мисля първо да сменя маслото и после да видя ако пак вие да сложа добавка. Не, че нещо просто искам да си направя извода кое от кое е .. Ако са лагери ще се кара докато грохне.. няма смисъл да инвестирам в нея.
Коментар
-
Да внеса малко успокоение. Като чета първия ти пост, колега, разбирам че не си погледнал дори нивото на маслото в скоростите. представи си, че просто е намаляло, или си без грам масло вътре...?Признаците ще са същите.Така че, вземай 2 литра, източи, и премери колко си източил, налей новото, пробвай и докладвай задължително.Успех.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
BLECRAM написа:75W80 е по-рядко и зимата ще е по-добре.Зависи от разликата в цената.
Коментар
-
Да, лошо. Съжалявам да чуя това. И с риск да вляза малко в off, но понеже вече писах в темата ти:Наясно си вече какво е положението. Колегите по-горе ти подсказаха следващите стъпки. Ти сам се насочи към добавка и не инвенстиране, така че, решението е твое. Аз само знам, че един лагер падне ли му циментацията, много бързо после си отива. Успех.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар