Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нормален ли е този разход (punto 1.2 8v)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

нормален ли е този разход (punto 1.2 8v)

Здравейте !Имам фиат пунто 1.2 8v 2000 г. и ми се струва че гори малко повече от нормалното.Дава ми 8 на 100 градско на по 5 километра.Паля сутрин не чакам да загрее карам 5 километра до работа и го спирам и така на връщане вечерта.Минавам само през 2 светофара на който чакам около 20-50 сек.Става въпрос за град Ямбол.Карам го изключително бавно с цел нисък разход , но нещо не ми се получава.Реда 1,2,3,4 до 2000-2500 оборота с супер малко газ.Извън градско като карам с 90 ми дава около 5 , но градско немога да сваля под 8.По колата всичко е на 6.Ремъци,ролки,филтри,масло,антифризи и за всичко което мога да се сетя.Очаквам да изкажете вашето мнение.

Е ти колко искаш да ти гори колата колега? На тези къси разстояния без да е загрял мотора и при това сменяне на скоростие като на дизел няма как да я свалиш под 8. Пък и мисля че този разход даже е перфектен.

Коментар

Не се притеснявай моят ПУНТАК е същия.....

Коментар

Re: нормален ли е този разход (punto 1.2 8v)

v3l1n написа:
        Здравейте !Имам фиат пунто 1.2 8v 2000 г. и ми се струва че гори малко повече от нормалното.Дава ми 8 на 100 градско на по 5 километра.Паля сутрин не чакам да загрее карам 5 километра до работа и го спирам и така на връщане вечерта.Минавам само през 2 светофара на който чакам около 20-50 сек.Става въпрос за град Ямбол.Карам го изключително бавно с цел нисък разход , но нещо не ми се получава.Реда 1,2,3,4 до 2000-2500 оборота с супер малко газ.Извън градско като карам с 90 ми дава около 5 , но градско немога да сваля под 8.По колата всичко е на 6.Ремъци,ролки,филтри,масло,антифризи и за всичко което мога да се сетя.Очаквам да изкажете вашето мнение.
        мен толко ми даваше и при загрял мотор само че като го нагазя
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Вчера се прибрах от морето - общо изминати километри 522. Среден разход 4,5l/100km! На отиване към Царево по магистралата скорост от 90 до 130км/ч,/общо километри до Царево по магистралата - 256км/, в населените места според ограничението 50км/ч. Градско в Царево - по 6 км на ден за 4 дни /24 км отиване и връщане от плажа до квартирата/. Връщане от Царево до Ст. Загора по стария път, като магистралата е от Бургас до Карнобат и после само по стария път - скорост 90км/ч извън населените места, и 50 км/ч в селата - /общо километри по стария път 242км/! Повече от доволен съм!Нормално е градския разход да е завишен, но моите наблюдения са, че когато количеството на горивото в резервоара спадне до 1/4, компа го смята доста грешно- отчита доста завишен разход! Най - добре се засича пълно - пълно, така направих и аз и останах доволен!

Коментар

v3l1n написа:
            При 90 100 с какви обороти си?Пробвай с 3000 3500 като се стараеш да караш с по малко газ
            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
              v3l1n написа:
              При 90 100 с какви обороти си?Пробвай с 3000 3500 като се стараеш да караш с по малко газ
              3500 оборота точно 130 км/ч поне така бях аз но не вярвам да се разминават много много
              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
              X