Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на празен ход и палене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с оборотите на празен ход и палене

Проблема се изразява в това че на топло и студено пали от раз ако съм натиснал педала на газта иначе се дави и едвам пали.Другия проблем е че на свободен ход държи 1000 1100 оборота и тресе леко на свободен ход.Сменял съм бобина,кабели,свещи дросела е чистен , колата се пали първо на бенз и после се кара на газ.Колеги ако може някаква насока да ми дадете че съм в задънена улица,колата е тази от подписа ми.
    Fiat Marea weekend 1.6 16v 76 kw 98g

Провери да не дърпа въздух от някъде ..и стъпковото чистено ли е ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Проверил съм всички вакуми,моторчето го чистих с w 40.Най страното е и че на газ го прави този проблем с оборотите и тресенето на празен вход,колата е с обикновена газова.Стъпковото моторче играе ли роля и понтециометъра на дросела при работа на газ?

Коментар

Re: Проблем с оборотите на празен ход и палене

decho написа:
        Проблема се изразява в това че на топло и студено пали от раз ако съм натиснал педала на газта иначе се дави и едвам пали.Другия проблем е че на свободен ход държи 1000 1100 оборота и тресе леко на свободен ход.Сменял съм бобина,кабели,свещи дросела е чистен , колата се пали първо на бенз и после се кара на газ.Колеги ако може някаква насока да ми дадете че съм в задънена улица,колата е тази от подписа ми.
        Не мисля че играят роля ,ако проблема е само на газ може изпарител да е !
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Идентично е на газ и на бензин , другото което е ако съм натиснал педала на газта колата си пали почти от раз.Може ли да е от слаба компресия? от друга страна колата върви повече от прилично има си ряз

Коментар

decho написа:
            Идентично е на газ и на бензин , другото което е ако съм натиснал педала на газта колата си пали почти от раз.Може ли да е от слаба компресия? от друга страна колата върви повече от прилично има си ряз
            Еми попринцип без газ трябва да си пали ,сигурно не и стига въздух при палене ли ?
            FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

с пластмасов или с метален колектор си? Газова уредба или газов инжекцион?
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

С обикновена газова съм с метален колектор.Възможно ли е искрата да е слаба понеже като натисна педала пали или богата смес.Преди термостата да сменя ми светеше чека но след това спря,някой температурен датчик да се е@ава какви са симптомите на синия датчик ?

Коментар

Въздушния филтър кога е сменян? и в какво състояние е. Картерната вентилация цапа ли? стъпковия мотор не се чисти с вд40 а с някакъв разтворител / ацетон, кореселин/ пробвай с тях и е много важно да навиеш оста до същото положение при което е била.Колегите са прави на колата не и стига въздух.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Картерната вентилация не е проблем на този мотор. Почти я няма. Ако серпентината не е чистена изобщо са се насъбрали ’сополи’ по нея, но не е като някои мотори да омаслява въздуховодите и чак дросела. Стъпковото моторче си е ОК с WD40, а също така не е важно да е навито като преди това. Оригиналното стъпково моторче на този мотор се навива на съвсем къса резба и след това се ’набива’ с натиск. Някои афтърмаркет наистина са на принципа само на навиване/развиване и не се ’набиват’. Спокойно може да го натисне до долу, а компютъра после ще си го регулира като запали. Важно е като го сваля да разкачи акумулатора, за да се сети компа да се рестартира и да си го настрои. За мен всичко води именно към повреден стъпков мотор или наистина много мръсен въздушен филтър.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ако дърпа въздух след дроселовата клапа някъде, май симптомите ще са същите.Поне при мене бяха ,при спукани маркучи на газовите инжектори, правеше абсолютно същото.

Коментар

kiriluz1 написа:
                        Ако дърпа въздух след дроселовата клапа някъде, май симптомите ще са същите.Поне при мене бяха ,при спукани маркучи на газовите инжектори, правеше абсолютно същото.
                        Не, това не е причина да пали само с подаване на газ. Може да е само причина за високите и нестабилни тихи обороти.
                        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

С паленето го реших проблема май ,махнах въздушния филтър за проба и колата запали много по лесно.А момчето в сервиза при смяната на маслото ми каза че е бил добре уж.Откаде другаде може да дърпа след дросела? серво или от маркуча за обезвъздушаване на резервоара.

Коментар

Ако сменяш масло на 10К км. въздушния филтър освен със смяната на маслото се сменя и междинно на 5К км. когато си с конвенционална система.
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Аре сега си вземи един нов филтър и гледа да няма дунапрен на него, а само метална решетка за големи частици.
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X