Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.2 - не държи стабилни обороти на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.2 - не държи стабилни обороти на празен ход

Колеги днес се появи странен проблем с колата ми.Става въпрос за Пунто 1.2 Спортинг 97-ма година.Проблемът е следният:колата не държи оборотите качва ги до 1500,после падат на 500,няколко пъти угасна направо.Като и давам газ си върви,но щом махна крака от газта почва да придърпва,като крака ми е на газта,няма проблем,но махна ли го всичко отива по дяволите.Колата е с ГИ на 10 месеца,сменени са всички филтри,свещи,кабели.Мисля си дали не е стъпковото моторче.Вие какво мислите за този проблем?

Стъпково моторче е сигурно ,прегледай я да не търпа от някъде въздух
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Проблема е в стъпковото моторче, както е казал колегата по-горе, но аз ще те посъветвам да почистиш и дроселовата клапа.

Коментар

Ех пусти стъпкови мотори, слагайте си колекторни или асинхронни Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 . Къв зор толкова ще види че да изгори. Нещо иска настройки ГИ.
        FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
        FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

ГИ е настроена вчера,проблема не е от нея.Най-вероятно е това стъпково моторче и аз за него си мислех,но исках и някой друг да сподели дали правилно съм се насочил.Иначе аз доколкото се запознах с нещата,то е някъде при дроселовата клапа,така че не пречи и нея да я почистя.Това моторче едва ли е удачно да се чисти,ако изобщо може,така че май ще купувам ново и така

Коментар

blagovest_georgiev написа:
            ГИ е настроена вчера,проблема не е от нея.Най-вероятно е това стъпково моторче и аз за него си мислех,но исках и някой друг да сподели дали правилно съм се насочил.Иначе аз доколкото се запознах с нещата,то е някъде при дроселовата клапа,така че не пречи и нея да я почистя.Това моторче едва ли е удачно да се чисти,ако изобщо може,така че май ще купувам ново и така
            Ти проверил ли си колко струва? стъпковия мотор се чисти, ама все ми се стурава че не е от него. Я огледай за някой спукан или откачен маркуч.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

В АХМ го видях 86лв. ако не се лъжа,като аз ще го намеря от другаде с отстъпка.Да кажем за около 70лв. смятам,че ще го намеря,но ще погледна и маркучите за всеки случай,хем че щеше да има някакво петно и следа от това.

Коментар

Е Тва го прай като е студено ... :Д поне при мене е така и след яко ръчки се оправя ... пак и карам на газ
                >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Гледах дали няма спукан маркуч,но няма нищо.Изчистихме стъпковото моторче,имаше много гняс,но нещата станаха даже по-зле :D Явно ще трябва да ида на диагностика,за да я закачат и да видим кое е за смяна реално,а не така да налучквам.

Коментар

blagovest_georgiev написа:
                    Гледах дали няма спукан маркуч,но няма нищо.Изчистихме стъпковото моторче,имаше много гняс,но нещата станаха даже по-зле :D Явно ще трябва да ида на диагностика,за да я закачат и да видим кое е за смяна реално,а не така да налучквам.
                    Натегнал си го повече най вероятно, просто си поиграй с дължината на винта, надявам се да си белязал до къде е било завито на резбата.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами не е това,навих го до където трябва.Просто в петък ще ида в Александър Ауто и там компютъра ще покаже

Коментар

Единствено това, че са писали хора в темата, ме спира да я изхвърля в кофата! Нито заглавието е заглавие, нито е в правилния раздел! Не можете ли да четете? Не са ли ясни описанията на разделите

Коментар

Извинявам се,че не съм разбрал идеята на раздела,в който съм публикувал темата си ,, Тукще намерите полезни съвети и решения на често възникващи проблеми’’. Пуснах я тук понеже е по-четен раздел и имам проблем и нужда от помощ,но ако това е проблем изтрий всичко и готово.

Коментар

Смуче въздух от някъде.Въпроса е да го намериш.Никакви моторчета.

Коментар

Днес оставих колата в Александър Ауто и я оправиха.Оказа се някакъв син датчик,доколкото разбрах е температуренСега всичко е 6

Коментар

Working...
                              X