моята като си я "жегна" 130 никакъв проблем да подържа на газ,на бензин до 145 съм я пришпорвал за кратко време, а мотора ми е ако е вярно /комбинациата с копчетата на таблото ми показва 02/е на 520 х.км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги колко ви горят моторите на типо/темпра 1.6моно..
Collapse
X
-
.
jordankk написа:моята като си я "жегна" 130 никакъв проблем да подържа на газ,на бензин до 145 съм я пришпорвал за кратко време, а мотора ми е ако е вярно /комбинациата с копчетата на таблото ми показва 02/е на 520 х.км.Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
1.4 моно Бензин 10-11 градско/7-7.5 извънградскоГаз 10-11 градско/8-8.5 извънградскоПоследното засичане на гас беше вчера.Сипах за 15лв. точно 10.70литра газ.Изминах точно 101 км в София.Обикновенна газова монтирана преди месец,още не съм ходил за повторна настройка.Без ламбда контрол (имам го наличен,но не е монтиран).п.п.В градски режим ме интересува на колко градуса трябва да работи колата.Типо 1.4п.п.2 Откакто имам газ се получи един малко странен проблем.Чат-пат като я прехвърля на бензин и ми прекъсва,няма мощност и пресецва,забива муцуната.Ако усппея да я изръчкам на 2-3 предавка до около 5000 оборота после се оправя.Не ми го прави винаги,ама се случва.От какво може да е ?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
pecata написа:1.4 моно Бензин 10-11 градско/7-7.5 извънградскоГаз 10-11 градско/8-8.5 извънградскоПоследното засичане на гас беше вчера.Сипах за 15лв. точно 10.70литра газ.Изминах точно 101 км в София.Обикновенна газова монтирана преди месец,още не съм ходил за повторна настройка.Без ламбда контрол (имам го наличен,но не е монтиран).п.п.В градски режим ме интересува на колко градуса трябва да работи колата.Типо 1.4п.п.2 Откакто имам газ се получи един малко странен проблем.Чат-пат като я прехвърля на бензин и ми прекъсва,няма мощност и пресецва,забива муцуната.Ако усппея да я изръчкам на 2-3 предавка до около 5000 оборота после се оправя.Не ми го прави винаги,ама се случва.От какво може да е ?FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Ами аз лично имам голяма разлика между типо и темпра. При типото 1.4 карбуратор рядко минаваше 10 газ в града при положение, че му спирах тока. Извън града ми падна на 8 колата беше над 250 000км. Сега темпрата на газ която е моно инжекция 1.6 ми скача в града на 15-16 и извън града на 12 което лично според мен е страшно много! Вярно, че е по-тежка .... Иначе за настройките не знам вече уж ходя при "най-добрия" но май само ми взема парите и накрая пак е същата работа.
Коментар
-
pecata написа:1.4 моно п.п.В градски режим ме интересува на колко градуса трябва да работи колата.Типо 1.4п.п.2 Откакто имам газ се получи един малко странен проблем.Чат-пат като я прехвърля на бензин и ми прекъсва,няма мощност и пресецва,забива муцуната.Ако усппея да я изръчкам на 2-3 предавка до около 5000 оборота после се оправя.Не ми го прави винаги,ама се случва.От какво може да е ?Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Типо 1,6 двувалка: Извънградско 8 / 100 - при около 100 км/ ч - 7.5 / 100 км при скорост 70-80 км/ч. При 120 - 130км / ч. е 9 - 9,5/100 , като на магистрала с тая скорост пада под 9. в града зимата е ужас - на къси разтояния- 16-17 газ. (говоря при темп под - 10 градуса), инъче е около 15/100за лятото пада на 12-13 /100 (рекорда ми е 11 / 100 и то пенсионерската в неделя) Всичко това си е така вече 3 години и около 40 000 км с турска уредба, като почти не вижда бензин.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Забравих да напиша на газ си подържам 160 км на магистрала без проблем . По другите пътища около 140-150 км мога да държа. Работата е там , че на магистралата има къде да се засиля. Максимум може до 170 км. , после просто все едно няма гориво. А и мотора ми е на половин милион км. С бензина беше друго . тия 170 км. ги можеше на 4- та.не подценявайте италианските коли
Tipo 1.6 (149.C2.046)
Коментар
-
Как ли става това чудо ДО 10/100 газ със "спиране на тока" като заводско му дават 9/100 бензин с нормално каране...Под 10 в града и то с 100-200 грама съм стигал единствено лятото,2ма в колата и след 22:00 като няма движение и светофари И все пак поздрави на всички рибари с тоя нисък разходEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Прочети мойто 1во мнение в тая тема. 1.4ката като я карах на 1ва клапа толкова даваше.Не се изтрелваше по светофари, но с около 60-70 си се движех между тях. Лятно - зимно няма значение защото се пали на бензин и се чака да загрее! Т.е. зимния преразход отива в графата бензин. Мога да допълня че тогава запалването беше настроено за работа на газ което също има значение за добрата настойка. Това задължава да се налива от 98 или поне хубав 95 за да не чука аванса като се кара на бенз.1.6цата градско все още не мога да я засеча като хора че непрекъснато правя разни промени.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар